Rică Venturiano reinventat de studenții UAT Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 110 Vizualizări

Rică Venturiano reinventat de studenții UAT

Studenţii Universităţii de Arte din Târgu-Mureş revin pe scena Teatrului Studio cu o nouă premieră, de această dată un clasic al dramaturgiei româneşti, Ion Luca Caragiale, cu piesa “O noapte furtunoasă”. Protagoniştii spectacolului regizat de Marius Oltean sunt studenţii clasei de masterat, specializarea Arta actorului, anul II.

„Primul meu rol la public într-o piesă de Caragiale”

Personajul Rică Venturianu va fi interpretat de Andrei Stan, actorie anul III, clasa profesorului Nicolae Cristache, convins că fiecare actor în construcţia sa are nevoie de o întâlnire cu unul din personajele lui Nenea Iancu. “Munca la spectacol a fost una foarte bună, spectacolul s-a ridicat foarte repede şi marţi se va vedea acestă muncă cu ocazia premierei. Despre personajul Rică pe care îl interpretez, el este personajul care devine un oportunist şi care în momentul în care scapă totul de sub control devine un nimeni. Mesajul spectacolului, ca de altfel al întregii opera a lui Caragiale rămâne unul extrem de actual, Caragiale a fost, este şi va fi mereu prezent în România. Fiecare ar trebui să se regăsească într-un anumit fel într-un personaj anume a lui Caragiale şi să încerce să corecteze anumite defecte. Dacă ne referim în special la comediile lui Caragiale, toate personajele au anumite defecte. Dacă e vorba de un actor român, el ar trebui să treacă cel puţin o dată printr-un personaj din Caragiale şi să-l studieze foate mult pe autor, fiind cel mai mare dramaturg român, el neapărat trebuie parcurs de un actor. În cazul meu, Rică Venturiano este primul meu rol la public într-o piesă de Caragiale, dar am mai lucrat Caragiale într-un examen de actorie la clasă”, a declarat Andrei Stan, actorie III, clasa profesorului Nicolae Cristache, interpretul personajului Rică Venturiano.

Râsu, plânsu

Premiera spectacolului va avea marţi, 15 ianuarie, ora 19, la Teatrul Studio, unde publicul se va întâlni cu personajele unei nopţi pe cât de furtunoase pe atât de plină de umor şi ironie. “Publicul să vină la spectacol pregătit cu batiste , ori pentru lacrimi de râs ori pentru lacrimi de plans”, a precizat Andrei Stan.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE