Biro Zsolt, contre la liderul socialiştilor din Ungaria Politic
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 108 Vizualizări

Biro Zsolt, contre la liderul socialiştilor din Ungaria

Vizita efectuată de liderul Partidului Socialist Ungar din Ungaria, Mesterházy Attila, la Cluj în această săptămână la invitaţia liderilor UDMR a fost catalogată de Biro Zsolt, preşedintele Partidului Civic Maghiar ca având un caracter electoral în vederea alegerilor de anul viitor din Ungaria.

“La această întâlnire preşedintele Mesterházy a cerut iertare pentru  5 decembrie 2004, data Referendumul din Ungaria. În numele formaţiunii pe care o reprezint pot spune că apreciem acest gest, dar nu putem trece peste alte aspecte şi de acum încolo aşteptăm şi fapte nu doar vorbe. Atunci Mesterhazy Attila a jignit comunitatea maghiară, refuzând acordarea dublei cetăţenii. Mi-e teamă că, acum, cu această dublă cetăţenie, anul viitor în Ungaria vor avea loc alegeri, şi poate preşedintele PSM a venit la Cluj să-şi facă campanie. Cred că PSU prea multe voturi nu vor obţine aici în Ardeal, dar până la alegerile de anul viitor mai este. Cei care au obţinut dubla cetăţenie, etnicii maghiari din Transilvania, au dreptul de a vota la alegerile de anul viitor din Ungaria”, a precizat Biro Zsolt.

Declaraţii pro FIDESZ

Liderul PCM a precizat că preşedintele  PSU nu a adus nimic nou prin declaraţiile făcute privind interesul pentru comunitatea maghiară.

“Trebuie să vorbim şi despre faptul că şi cei din UDMR, care au fost gazdele acestei întâlniri, şi socialiştii maghiari la rândul lor au avut nişte declaraţii incendiare la vremea când politicienii FIDESZ veneau în Transilvania. Nu înţeleg această dublă măsură a UDMR-ului care acceptă vizita prietenilor socialişti, iar când vine altcineva din partea FIDESZ-ului, atunci acesta este nedorit. În ce priveşte strategia prezentată de Mesterhazy  pot să spun că nu conţine nimic nou care să nu apară deja în programul actualei guvernări de la Budapesta. Este vorba doar de pregătirea campaniei de anul viitor din Ungaria” a menţionat liderul PCM.

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE