Poveşti macabre despre fantomele din Bucureşti Monden
  • Erika Marginean
  • 0 comentarii
  • 796 Vizualizări

Poveşti macabre despre fantomele din Bucureşti

Centrul Vechi din Capitală, considerat “kilometrul zero al legendelor urbane din România”, este bântuit de fantome. Tuneluri secrete, pasaje, case cu aspect ciudat, toate ajută imaginaţia  locuitorilor de a crea poveşti înfricoşătoare. Centrul Vechi nu este singurul loc din capitală “suspectat” că ar fi preferatul stafiilor. Strada Franceză, Strada Mântuleasa, sau zona Batiştei, sunt şi ele locuri despre care se spune că sunt bântuite. Şcoala Centrală din Bucureşti, înfiinţată în 1851, a funcţionat de-a lungul vremii sub mai multe denumiri, între care şi Pensionatul Domnesc de Fete iar în vremuri comuniste se numea “Zoia Kosmodemianskaia”. Iniţial, instituţia a fost dedicată educaţiei, de multe ori cazonă, a tinerelor aparţinând elitei bucureştene. Circulă poveşti halucinante despre această clădire: uşi care se deschid şi se închid singure, mirosuri ciudate, zgomote stranii, zone reci şi levitaţia unor obiecte, camere secrete dar şi de incinte dezafectate cu uşile parcă zidite în grabă. Nici subsolul clădirii nu este ferit de speculaţii macabre. Dincolo de sunetele ciudate care s-ar auzi de sub clădire se spune că subsolul ar reprezenta de fapt capătul unui tunel.

Simbolul cafenelelor ascunde mistere

Se spune că vestita strada Franceză, devenită mai nou un simbol al cafenelelor, ar ascunde mistere nebănuite. Dintr-o casă de pe această stradă, unde pe vremuri a fost un orfelinat, patronat de Stavrache Hagi-Orman, care înfometa copiii, unii trecători susţin că se aude strigătul celor 203 fantome. Gemete, strigăte înfundate se aud în zonă! Iar în curtea casei Vernescu de pe Calea Victoriei bântuie 3 fantome ale unor jucători la ruletă, care s-ar fi sinucis după ce şi-au pierdut averile în secolul trecut.

Legendele urbane vorbesc şi despre alte locuri vestite dion capitală, bîntuite de stafii. Foişorul de Foc e bântuită de soţia unui pompier care vrând să-şi prindă soţul adulter asupra faptei a dat foc Foişorului, căzând apoi din Foişor de la etajul doi. Nici Palatul Parlamentului nu e scutită de spirite. Acolo se zioce că ar fi de serviciu o nălucă cu rochie de vară care bântuie pe holuri cerând ajutor de la oamenii în uniformă.

Parc bântuit de fantome

Teatrul de Vară din Parcul Bazilescu din cartierul Bucureştii Noi este locul unde amatorii de paranormal susţin că noaptea se aud sunete stridente şi că teatrul ar fi bântuit chiar de stafia juristului Bazilescu, cel care a donat terenul.

 Sursa EVZ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • SIMPLU , se vad rezultate, fac cu pasnuie si cu dragoste ceea ce fac , nu doar cu ravna fara intelepciune apoi ceilanti din jur fie ca recunosc sau nu dar observa si la un timp anume vor spune : ESTE OMU POTRIVIT IN LOCU POTRIVIT

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE