Home / Business / Soros avertizează: euro poate duce la dezbinarea UE

Notice: Trying to get property of non-object in /home/zideziro/public_html/wp-content/themes/sahifa v5.5.3/framework/parts/post-head.php on line 69

Soros avertizează: euro poate duce la dezbinarea UE

Criza economică a zonei euro a creat dezechilibre politice periculoase, atât la nivel intern, cât și în raportul relațiilor inter-statale. Miliardarul George Soros a avertizat că 2013 va fi un an plin de tulburări, cu posibilitatea  dezbinării Uniunii Europene. În cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos, George Soros a ținut un discurs prin care a avertizat că intervenția Băncii Centrale Europene pentru salvarea monedei unice și-a atins scopul, însă a “deteriorat” relațiile dintre state. Astfel, miliardarul susține că zona euro este împărțită în creditori – Germania, Olanda și țările scandinave – și debitori – Grecia, Italia, Spania, Portugalia și Irlanda. Între statele creditoare, Germania deține primatul. ”Problema politică a Europei este că țările creditoare, în special Germania, sunt la conducere. Efectiv, nimic nu poate fi propus la nivel european fără să-și dea Germania acordul”, a spus investitorul. Miliardarul a adăugat că zona euro este controlată de creditori și statele “se ceartă pentru o politică de austeritate care este contraproductivă”. Soros opinează că austeritatea împinge Uniunea Europeană spre recesiune, situație care va agrava tensiunile politice. De aici până la un clivaj “centru” – “periferie” al statelor europene mai este doar un pas, atenționează miliardarul. Alt pericol care ar putea duce la dezbinarea UE se leagă de “războiul incipient al monedelor”, adică de problemele dintre statele din Europa și alte țări dezvoltate, precum Japonia. George Soros este un fost investitor, recunoscut pentru atacul asupra lirei sterline, în anii 1980. (Sursa: dcnews.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

140 de ani de la înființarea BNR, un secol de existență a agenției BNR din Târgu Mureș

Ideea creării unei bănci naţionale în România a fost formulată încă din 1861 de Ion …