FOTO: Moon Museum a deschis noul an muzical la J’ai Bistrot Monden
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 176 Vizualizări

FOTO: Moon Museum a deschis noul an muzical la J’ai Bistrot

Sufrageria J’ai Bistrot a deschis seria concertelor din acest an cu o lansare de album, Moon Museum poposind vineri, 10 ianuarie în spaţiul din spatele porţii portocalii din Piaţa Mărăşeşti, nr. 6. Protagoniştii concertului au fost Eugen Nuţescu (Oigăn), chitară şi voce în trupa Kumm,  Mihai Grama (voce) şi Ami Crişan (voce, clape), alături de invitaţii speciali Andrei Robin Proca (Robin & The Backstabbers) la chitară, Dan Georgescu (Byron) la bas şi John Ciurea (Kumm) la tobe. Moon Museum este un proiect iniţiat de Eugen Nuţescu (Oigăn), chitară şi voce în trupa KUMM. Iniţial, proiectul avea ca scop interpretarea într-o variantă mai acustică a pieselor de pe albumul solo Oigan – Sex with Onions. În timp, însă, în playlist au apărut tot mai multe piese noi, fapt pentru care, la sfârşitul anului 2012, albumul s-a înregistrat la Timişoara şi în Cluj-Napoca la Luna Recording Studio.

Album de hoinăreala

 “Albumul “Moon Museum” conţine 13 piese care reflectă drumul parcurs de mine în perioada iarnă/primavară 2012 şi în mare parte se referă la bunele şi relele relaţiilor dintre oameni, în special dintre femei şi bărbaţi. E e un album de hoinăreala deşi majoritatea pieselor s-au născut în diferite apartamente din Bucureşti, câteva la Sofia şi la Viena. Moon Museum s-a născut alături de Ana-Maria Crişan şi Mihai Grama care au contribuit cu vocile lor la culoarea albumului. Mihai Grama chiar şi la propriu, ca artist grafic al CD-ului”, spune Oigăn.

Coveruri după Beck şi Atlas Sound

Numele proiectului (Moon Museum) iniţiat de Oigăn  vine de la o placuţă de ceramică de aproximativ 3 centimetri, conţinând desenele a 6 artişti pop din anii 60, printre care Andi Warhol, Robert Rauschenberg şi Claes Oldenburg, depus pe lună de către nava Apollo 12. Departe de Lună, dar aproape de sufletul celor dragi,  Moon Museum a poposit la Târgu Mureş în mijlocul prietenilor, după ce a mai fost prezent în mijlocul oamenilor dragi din Bucureşti şi Cluj, locuri unde albumul a fost lansat. Popasul la Târgu Mureş a fost unul presărat cu acorduri alternative, ponderea având desigur piesele de pe Moon Museum, din care nu au lipsit compoziţiile  “In your pocket”, “J. C.”, „Radio Wave”, “Rock & roll” , dar şi coveruri după Beck (The Golden Age) şi Atlas Sound ( Mona-Lisa).

Un debut de an plin de culoare, căldură şi oameni fain la  J’ai Bistrot, adus de Moon Museum,  semn bun pentru un an plin de evenimente culturale frumoase pentru oameni frumoşi .

Foto : Alin Zaharie

[zizigallery id=1049]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE