Home / Business / Jurnal economic

Notice: Trying to get property of non-object in /home/zideziro/public_html/wp-content/themes/sahifa v5.5.3/framework/parts/post-head.php on line 69

Jurnal economic

UN SFERT DIN VIZITATORII STRĂINI SUNT TURIŞTI

Majoritatea oaspeţilor vin în alte interese decât relaxarea

*Majoritatea străinilor care vin în România nu sunt interesaţi de turism şi se cazează în Bucureşti sau oraşele reşedinţă de judeţ, şi doar un sfert dintre ei preferă marea, muntele, Delta, staţiunile balneare şi circuitele, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică. Pentru circuite culturale, sejururi la mare şi la munte, excursii în Deltă şi tratament în centrele balneare, în primele11 luni ale anului trecut au ajuns în România aproximativ 390.000 de turişti străini. În ianuarie-noiembrie 2013 au înnoptat în unităţile de cazare din România aproximativ 7,4 milioane de persoane. În Bucureşti şi oraşele reşedinţă de judeţ au înnoptat aproximativ 1,23 milioane de străini. Peste 164.000 de germani au ajuns în oraşele mari din România, urmaţi în clasament de italieni (139.000) şi francezi (89.000). Staţiunile balneare au atras doar 31.000 de străini, cei mai mulţi fiind unguri (8.900) şi din Republica Moldova (7.200), iar în Deltă au ajuns 22.000 de străini, printre care 6.000 de germani, 3.600 de norvegieni şi 3.000 de polonezi.

 

CORUPŢIA RESPINGE INVESTITORII

Deţinem locul 8 într-un top al celor mai atractive ţări pentru afaceri

*România ocupă locul 8 în Europa de Est şi Asia Centrală într-un top al celor mai atractive ţări pentru afaceri, devansată de Ungaria, Cipru, Turcia, Bulgaria sau Rusia, şi trasă în jos în principal de percepţia investitorilor privind corupţia. Deşi înregistrează cel mai bun scor din regiune în ceea ce priveşte gradul de integrare în economia globală, România este trasă în jos în top de ceilalţi factori luaţi în calcul în studiu: de la percepţia privind corupţia, fiscalitatea, protejarea drepturilor de proprietate şi sistemul de contabilitate la infrastructură sau costurile şi procedurile necesare pentru înfiinţarea unei afaceri. Cea mai atractivă ţară pentru afaceri din Europa de Est şi Asia Centrală este Polonia, datorită expansiunii în ritm accelerat a consumului intern şi îmbunătăţirii infrastructurii. Următoarele poziţii în top au revenit Cehiei şi Ungariei, urmate de Cipru, Turcia, Bulgaria, Rusia, România, Croaţia şi Lituania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Târgu Mureș: Peste 2.400 de autorizații de construcție eliberate în perioada 2016-2019!

Biroul de presă al primăriei municipiului Târgu Mureș a publicat luni, 29 iunie, prin intermediul …