Share

Home / Administratie / Bugetul comunei Batoş, votat în unanimitate

Bugetul comunei Batoş, votat în unanimitate

Consilierii locali ai comunei Batoş s-au întrunit marţi, 4 februarie în cadrul şedinţei de lucru, pe ordinea de zi fiind aprobarea bugetului comunei pentru acest an. Despre valoarea acestuia precum şi despre investiţiile din buget pentru acest an la nivelul comunei ne-a vorbit Dumitru Cotoi, primarul comunei Batoş.

Reporter : Cum a decursul votul pentru buget şi care este valoarea acestuia pentru anul 2014 ?

Dumitru Cotoi : Bugetul comunei Batoş pentru 2014 a fost votat în unanimitate, care se situează exact la nivelul celui de anul trecut. În acest buget avem prevăzute la venituri şi cheltuieli sume care să ne asigure şi investiţii la nivelul anului 2014. Valoarea bugetului aprobată de consilieri este de 4.103.000 lei. Înainte de şedinţa Consiliului Local am avut o dezbatre publică legată de bugetul comunei pe acest an, proiectul de buget a fost publicat şi pe site-ul primăriei. Noi dinainte de Crăciun ştiam deja care va fi bugetul, conform prognozelor pe care le-am avut.

Rep.: Care sunt priorităţile pentru anul 2014 ?

D. C. : În primul rând reluăm investiţiile începute în 2013, precum şi unele investiţii noi. La Uila, dorim să cumpărăm Căminul Cultural, care a fost retrocedat, şi totodată să ne apucăm de reabilitarea lui. De asemenea, tot la Uila, în singura şcoală rămasă fără toalete să rezolvăm acest aspect cu spaţii corespunzătoare. În localitatea de reşedinţă a comunei  la Batoş, vom face trotuare şi amenajarea centrului satului. La Goreni, unde am construit anul trecut şcoala nouă, vom face lucrările de împrejmuire a clădirii. La Dedrad vom continua cu reabilitarea şcolii generale.

Rep.: Ce alte cheltuieli mai aveţi în vedere în acest an pentru dezvoltarea comunei ?

D. C.: O mare parte din fondurile din bugetul pentru acest an sunt  pentru consultanţă, studii de fezabilitate şi proiecte, actualizarea celor existente, să le putem depune în vederea accesării fondurilor europene. La fel, banii vor merge în ce priveşte documentaţiile, în actualizarea Planului Urbanistic General, actualizarea amenajamentelor silvice, în strategie de dezvoltare a comunei pentru perioada următoare, întocmire PUG, plan parcelar, precum şi la celelalte lucrări gospodăreşti, întreţinere şanţuri, poduri, drumuri.

Rep.: Vă veţi descurca cu acest buget ?

D. C.: Da, cred că ne vom descurca. De asemenea, având în vedere că anul 2014 este un an electoral, sperăm la mai multe rectificări de buget cu plus.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Județul Mureș, promovat prin castele și cetăți la târguri internaționale de turism

În săptămânile următoare, județul Mureș va fi reprezentat la trei târguri internaționale de turism. Asociația …

Share
Share