Retragerea „Doamnei de fier”, regretată de liderii Lalelei Politic
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 220 Vizualizări

Retragerea „Doamnei de fier”, regretată de liderii Lalelei

Decizia vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Mureş, Lokodi Edita Emoke, care a anunţat că începând cu data de 1 martie 2014 se retrage din viaţa publică pentru a pleca alături de familia sa în SUA, a iscat un val de regrete în rândul liderilor UDMR Mureş contactaţi de cotidianul „Zi de Zi”. „Regret foarte mult că a ajuns la decizia de a renunţa şi a pleca din politică, a pleca din Consiliul Judeţean, dar nu înţeleg motivele personale pe care le-a invocat dânsa”, a declarat Brassai Zsombor, preşedintele UDMR Mureş. „Consider că este o pierdere pentru UDMR pentru că doamna Lokodi opt ani a demonstrat că poate fi un preşedinte foarte bun al Consiliului Judeţean”, a spus deputatul Borbely Laszlo. „Eu cred că a obosit doamna Lokodi. A obosit şi cred că la ora actuală e important pentru dânsa familia, fiica, familia fiicei”, a fost de părere deputatul Borbely Laszlo. „Categoric este o pierdere, până la urmă din întreaga echipă a Consiliului Judeţean Mureş doamna Lokodi este unul dintre persoanele cu cele mai mare cunoştinţe despre funcţionarea acestei instituţii”, a afirmat Kelemen Marton, liderul facţiunii UDMR din Consiliul Judeţean Mureş.

Brassai Zsombor: „Nu înţeleg motivele personale”

Liderul UDMR Mureş, Brassai Zsombor, a declarat că deşi nu înţelege motivele personale invocate de Lokodi Edita Emoke, totuşi le respectă. De asemenea, preşedintele UDMR Mureş a mai spus că regretă hotărârea luată de „Doamna de fier”, a cărei funcţie de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mureş va fi ocupată de unul din actualii consilieri judeţeni. „Regret foarte mult că a ajuns la decizia de a renunţa şi a pleca din politică, a pleca din Consiliul Judeţean, dar nu înţeleg motivele personale pe care le-a invocat dânsa. Sigur, noi considerăm că este o pierdere fiindcă oricum nu se pot contesta cei opt ani în care a condus Consiliul Judeţean şi a avut realizări foarte, foarte bune. Regretăm, dar asta e, trebuie să acceptăm motivele personale pe care le-a invocat”, a precizat Brassai Zsombor. „Acum vine următorul pe listă în locul dânsei şi urmează să derulăm procedura de a desemna următorul candidat la vicepreşedinţia Consiliului Judeţean”, a completat preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

Borbely Laszlo: „Nu ne-a luat prin surprindere”

Vicepreşedintele politic al UDMR, deputatul Borbely Laszlo, şi-a manifestat regretul pentru retragerea din funcţiile politice şi administrative a colegei sale. „Consider că este o pierdere pentru UDMR pentru că doamna Lokodi opt ani a demonstrat că poate fi un preşedinte foarte bun al Consiliului Judeţean şi ne pare rău că nu am reuşit să câştigăm alegerile în 2012. Nu ne-a luat prin surprindere pentru că ea mai de demult se gândeşte la această retragere, am înţeles că sunt motive pur personale, are mai mulţi nepoţi şi de aceea se retrage familiile copiilor fiind, din câte am înţeles, în străinătate, şi merge să petreacă mai mult timp acolo. Plecarea nu are nicio conotaţie politică, ci e o decizie personală”, a afirmat Borbely Laszlo

Totodată, deputatul UDMR a fost de părere că Uniunea are o generaţie valoroasă de politicieni tineri, din rându cărora va fi desemnat viitorul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mureş. „Noi am luat act de această decizie, vom lua cât de repede o hotărâre cine o va înlocui şi mergem mai departe. Sunt politicieni capabili, care pot să ducă mai departe munca doamnei Lokodi şi să fie acolo, în conducerea Consiliului Judeţean. E bine să decidem cât mai repede să găsim înlocuitor, în decursul lunii februarie. Îi mulţumim pe această cale doamnei Lokodi pentru activitatea pe care a avut-o în UDMR timp de 25 de ani”, a precizat Borbely Laszlo.

Frunda Gyorgy: „Cred că a obosit”

Fostul senator UDMR Frunda Gyorgy, în prezent consilier al premierului Victor Ponta, a avut cuvinte de apreciere la activitatea colegei sale, considerată un factor de stabilitate şi echilibru interetnic la nivelul administraţiei judeţului Mureş. „Doamna Lokodi a fost prima femeie preşedinte de Consiliu Judeţean, a adus un stil nou în a conduce, a pus mult acent pe cultură, iar refacerea Palatului Culturii este meritul domniei sale. A avut o foarte bună apeciere a relaţiilor româno-maghiare şi a ştiut să le gestioneze la nivel judeţean, mă refer la împărţirea fondurilor, comunicarea cu primarii, indiferent din ce partid făceau parte, era bună. Eu cred că a obosit doamna Lokodi. A obosit şi cred că la ora actuală e important pentru dânsa familia, fiica, familia fiicei, nepotul, cred că vrea să îşi dedice următoarea perioadă din viaţă pentru acest lucru şi îi respect decizia”, a declarat Frunda Gyorgy.

Referindu-se la viitorul „Lalelei” în judeţul Mureş, consilierul premierului a subliniat că politicienii seniori din UDMR au datoria de a împărtăşi din experienţa lor generaţiei tinere din Uniune. „Sper că îşi va împărţi experienţa pe care a acumulat-o cu colegii mai tineri. Cred că trebuie să rămână în UDMR, trebuie să îşi împărtăşească experienţa, face parte din aceeaşi geenraţie ca şi mine, am acoperit o perioadă de peste 20 de ani în istoria recentă a judeţului. Cred că trebuie să împărţim experienţa noastră cu noua generaţie, care are nevoie de experienţa noastră şi să facem în continuare echipă comună”, a arătat Frunda Gyorgy.

Kelemen Marton: „Mă interesează funcţia de vicepreşedinte”

Liderul facţiunii UDMR din Consiliul Judeţean Mureş, consilierul judeţean Kelemen Marton, a afirmat că plecarea din ţară a actualului vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mureş este o pierdere nu numai pentru UDMR, ci mai ales pentru instituţia Consiliului Judeţean Mureş. „Accept şi totodată îmi pare rău de decizie. Este o decizie personală în care doamna Lokodi a hotărât să pună familia pe primul loc. Categoric este o pierdere, până la urmă din întreaga echipă a Consiliului Judeţean Mureş doamna Lokodi este unul dintre persoanele cu cele mai mare cunoştinţe despre funcţionarea acestei instituţii. Ştim foarte bine care sunt acele proiecte mari şi semnificative pe care le-a început. Categoric este o pierdere şi îmi pare rău ca atare”, a subliniat Kelemen Marton.

Întrebat dacă este interesat să prea funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mureş, în cazul în care va fi propus de colegii din UDMR, Kelemen Marton a răspuns pozitiv, cu menţiunea că în prezent astfel de discuţii sunt puţin premature. „Întrebarea dacă mă interesează sau nu funcţia de vicepreşedinte are două aspecte. Unu, categoric mă interesează deoarece consider că neaparat trebuie să fie o poziţie ocupată de un politician UDMR. Referitor la persoana din grup, pentru că evident trebuie să fie din grupul nostru, cred că este prematur. Cred că mâine (joi, 6 februarie – n.r.) o să aibă loc o primă discuţie atât a grupului UDMR cât şi a unor foruri de conducere a organizaţiei judeţene. Probabil că o să ştim atunci mai multe”, a afirmat liderul facţiunii UDMR din Consiliul Judeţean Mureş.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE