Preşcolarii de la „Albinuţa”, în aventura primăverii Invatamant
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 172 Vizualizări

Preşcolarii de la „Albinuţa”, în aventura primăverii

Preşcolarii Grădiniţei „Albinuţa” din Târgu-Mureş au dat startul proiectului educaţional „Târg de primăvară” printr-o serie de activităţi artistice care vizează valorificarea cunoştinţelor. Cu ajutorul culorilor, cei mici vor aduce primăvara în grădiniţă, vor redescoperi semnificaţia Mărţişorului, şi vor porni, alături de educatoare, în căutarea primăverii, o mică aventură în care vor vedea cât de frumoasă e natura şi cât de importantă este mişcarea pentru a creşte sănătoşi şi frumoşi.

Dragobetele, studiat de către cei mici

De Dragobete, preşcolarii s-au bucurat de spectacol intercultural cu tradiţie la Grădiniţa „Albinuţa”, care a avut scopul de a preîntâmpina cu voie bună primăvara. „În calendarul popular, la 24 februarie este Dragobetele, ziua când primăvara trezeşte natura. Este o sărbătoare veche care şi astăzi celebrează dragostea şi buna dispoziţie. În tradiţia populară, i se mai spune şi Cap de primăvară, pentru că marchează începutul unui nou anotimp şi reînsufleţirea naturii, când ursul iese din bârlog, păsările îşi caută perechea şi îşi fac cuiburi, iar omul trebuie să participe şi el la bucuria naturii. Potrivit tradiţiei, Dragobete era ziua când fetele şi băieţii se îmbrăcau de sărbătoare şi porneau pe lunci şi prin păduri, cântând şi căutând primele flori de primăvară, ghiocei, viorele şi tămâioase. „Farsang-Carnaval” a devenit o tradiţie de mai mulţi ani la grădiniţa noastră. Este un spectacol intercultural, care are ca scop, pe de-o parte, lărgirea orizontului copiilor legat de anumite obiceiuri, tradiţii de alungare a iernii şi întâmpinarea cu voie bună a primăverii. Activitatea a fost coordonată de doamnele educatoare Persida Roşca şi Adorjan Emoke”, a precizat Angela Ferenti, profesor coordonator.

Primăvara în culori

Din activităţi, nu vor lipsi atelierele artistico-plastice, în care cei mici vor aduce primăvara în grădiniţă cu ajutorul culorilor. „Activitatea „Primăvara în culori” constă în ateliere artistico-plastice – preşcolarii vor aduce primăvara în grădiniţă cu ajutorul culorilor. Responsabile de buna desfăşurare a activităţii vor fi doamnele educatoare Adriana Dascălu, Monica Benekfi şi Anna Asztalos. O altă activitate, „Semne şi simboluri de primăvară”, este un concurs tematic, în care Zâna Iernii şi a Primăverii vor fi încântate de întrecerea preşcolarilor. Cin va fi câştigătoarea dintre cele două zâne vom afla miercuri când preşcolarii vor fi provocaţi sub îndrumarea doamnelor educatoare Sanda Balasz, Mihaela Toma şi Doczi Eva”, a povestit Angela Ferenti.

„Mărţişoare, mărţişoare”

Pentru că 1 Martie se apropie, educatoarele îi vor învăţa pe cei mici să redescopere semnificaţia Mărţişorului şi a simbolurilor primăverii. Mai mult, copiii vor dărui altor copii mărţişoare în semn de solidaritate şi prietenie. „Redescoperirea semnificaţiei Mărţişorului şi simbolurilor primăverii. Cele mai frumoase mărţişoare vor fi dăruite mamei iubitoare şi bunicuţelor grijulii. Aceasta este o activitate de voluntariat, iar preşcolarii sunt hotărâţi să dăruiască mărţişoare copiilor de la Centrul rezidenţial pentru copiii cu deficienţe neuropsihiatrice – Casa Magnolia şi Centrul de copii „Sfânta Elisabeta”. Ei vor fi însoţiţi de doamnele educatoare Adriana Pleşan, Grager Zita , Raluca Muica şi Natalia Dan”, a precizat Angela Ferenti.

„Albinuţele în drumeţie!”

Preşcolarii vor pleca în drumeţie în căutarea primăverii, cu scopul de a constata din nou frumuseţea naturii şi importanţa mişcării în dezvoltarea armonioasă. „Albinuţele pornesc împreună cu doamnele educatoare în căutarea primăverii prin parcurile din cartier şi prin pădurea din apropiere. Vor constata cât de frumoasă e natura şi ce importantă e mişcarea în aer liber pentru a creşte mari şi sănătoşi. Echipa de proiect alcătuită din doamnele Alina Ungur, Natalia Dan, Sanda Balasz, Hajdu Szidonia va colabora cu toate educatoarele pentru reuşita implementării acestui proiect. Adevăraţii beneficiari vor fi preşcolarii Grădiniţei „Albinuţa”. Şi pentru primăvara ne bate la poartă, dorim să transmitem tuturor părinţilor mulţumiri că sunt alături de noi şi o primăvară frumoasă alături de cele mai frumoase flori – copilaşii”, a mai spus Angela Ferenti.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE