Serie de trei deplasări pentru BC Mureş BC Mures
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 56 Vizualizări

Serie de trei deplasări pentru BC Mureş

După înfrângerea din etapa restanţă a Ligii Naţionale de Baschet Masculin suferită de BC Mureş Târgu-Mureş, 74-78 cu CSM Oradea, mureşenii vor avea o serie de trei meciuri în deplasare.

În etapa a XX-a, echipa lui Srecko Sekulovic va juca miercuri, 26 februarie, de la ora 19.00, în sala „Mihai Viteazul” din Bucureşti, în compania celor de la Steaua CSM Eximbank. În urma fuziunii cluburilor Steaua şi CSM Bucureşti, nou înfiinţata echipă, condusă de fostul căpitan al mureşenilor pe post de preşedinte-jucător, Virgil Stănescu, pornită cu pretenţii pentru un loc în play-off se vede în pericol de a ocupa unul din primele opt locuri. Din acest punct de vedere, partida se anunţă una dificilă, dacă ţinem cont de rezultatele bucureştenilor, care au reuşit câteva victtorii la formaţii mai bine cotate. Momentan însă, Steaua CSM se află la două înfrângeri de grupul celor trei care ocupă ultimele trei locuri de play-off. Diferenţa este de patru puncte, dar bucureştenii mai au restanţa de pe teren propriu cu Gaz Metan Mediaş.

„Tigrii”, favoriţi şi motivaţi

De cealaltă parte, echipa mureşeană a ratat două jocuri pe teren propriu, care îi puteau urca pe prima poziţie şi are doar varianta victoriei. Aflată pe poziţia 5, BC Mureş mai are de disputat patru din ultimele şapte etape ale sezonului regulat în deplasare. După meciul cu Steaua, urmează una, după doar două zile la Chiajna, care se speră să nu fie una de consolare, ci de consolidare, deoarece va urma cea de la CSM Oradea, la sfârşitul săptămânii viitoare şi apoi la U Mobiteco Cluj.

Pe teren propriu mai au disputele cu Energia Rovinari, în 15 martie, apoi, după meciul de la Cluj, un duel dificil se anunţă şi cel din penultima etapă, cu CSU Atlassib Sibiu. Startul în această ultimă parte a sezonului regulat poate şi trebuie să fie unul pozitiv pentru mureşeni în jocul cu Steaua. Bilanţul întâlnirlor cu Steaua era 5-2 în favoarea bucureştenilor, care au retrogradat în 2011 şi au revenit în acest sezon, dar împreună cu CSM.

Între timp, BC Mureş a eliminat în primul tur al play-off-ul ediţiei trecute pe CSM şi a învins noua echipă de două ori în toamnă, ambele partide având loc la Târgu-Mureş. În prima, disputată în Cupa Mureş a fost 84-59, dar în jocul din turul campionatului s-au impus doar cu 92-89. Bucureştenii, cu patru foşti „tigri” în formaţie au dat emoţii la final suporterilor alb-albaştri, când au refăcut un handicap de 18 puncte. Virgil Stănescu, după ce a ratat obiectivul BC Mureş în urmă cu doi ani şi a câştigat primul titlu cu CSU Asesoft Ploieşti sezonul trecut a fost cel mai bun marcator al oaspeţilor, cu 18 puncte, ceilalţi foşti „tigri” fiind Adrian Tudor, Radu Paliciuc şi Santa Szabolcs.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE