Carte despre îngrăşăminte lansată la Întâlnirea agricultorilor Agricultura
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 117 Vizualizări

Carte despre îngrăşăminte lansată la Întâlnirea agricultorilor

Restaurantul Manadas din cadrul Complexului President va găzdui vineri, 28 februarie, tradiţionala întâlnire a specialiştilor din agricultura judeţului Mureş, eveniment ajuns în acest an la ediţia a 11-a, organizat de către Direcţia Agricolă pentru Dezvoltare Rurală (DADR) Mureş.

Agricultura “ca la carte”

La eveniment şi-au anunţat prezenţa peste 250 de fermieri din judeţ, care vor avea parte de un frumos cadou oferit de organizatori prin lansarea “Manualului utilizării fertilizanţilor” carte apărută graţie colaborării dintre Azomureş şi Facultatea de Agricultură din Cluj Napoca din cadrul Universităţii de Ştiinţe  Agricole şi Medicină Veterinară care au demarat un proiect comun de studiere a efectului fertilizanţilor asupra productivităţi şi calităţii producţiei agricole. “Este o carte care vine foarte bine la această dată, este vorba de “Manulalul aplicării fertilizanţilor” la toate culturile care noi le avem la nivelul judeţului Mureş. Este o carte care a apărut cu sprijinul combinatului Azomureş, este un ghid practic unde toţi producătorii agricoli vor şti exact cantităţile de îngrăşăminte care trebuie să le aplice în funcţie de potenţialul solului, în funcţie de producţiile care doresc să se obţină pe unitatea de suprafaţă. Cheltuielile în agricultură sunt destul de mari, de aceea trebuie ca orice ban pe care producătorul agricol îl investeşte în agricultură să se regăsească în producţiile pe care le obţin şi, cum spunem noi, agricultura trebuie făcută ca la carte. Cu această întâlnire se lansează această carte care va fi distribuită celor mai importanţi agricultori din judeţ”, a precizat Liviu Timar, directorul DADR Mureş. Potrvit coordonatorului lucrării, prof. dr. Roxana Vidican, decan al Facultăţii de Agricultură din cadrul USAMV Cluj – Napoca, ghidul de bune practici se adresează deopotrivă fermierilor, studenţilor şi autorităţilor din domeniu şi prezintă atât elementele tehnologice privind fertilizarea minerală pentru un larg sortiment de culturi, cât şi aspecte legislative europene şi naţionale în ceea ce priveşte utilizarea fertilizanţilor în agricultură, precum şi elementele de ecologie ale fertilizării, impactul fertilizanţilor asupra mediului şi necesitatea prezervării acestuia.

Flori pentru doamne, diplome pentru fermieri

Fiind în preajma lunii martie, evenimentul de vineri va aduce un frumos gest şi doamnelor, precum şi celor mai destoinici fermieri care vor fi premiaţi şi în acest an cu Diplome de Excelenţă. “Fiindcă suntem în avampremiera zilei de 1 martie, vom fi foarte atenţi cu doamnele, soţiile şi prietenele agricultorilor, le vom oferi un buchet de frezii, astfel încât anul 2014 să ne aducă mult noroc şi producţii foarte bune. De asemenea, vom acorda  Diplome de Excelenţă anumitor personalităţi agricole din judeţul Mureş. În acest an vom schimba puţin acest mod de premiere şi vom acorda Diplome de Excelenţă şi unor fermieri foarte tineri. Va fi cred un lucru foarte bun având în vedere că noi trebuie să gândim şi în perspectivă, viitorii mari agricultori ai judeţului Mureş”, a precizat Timar.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE