“!nfraRouge”, mai mult decât poezie cu George G. Asztalos Cultură
  • I.T
  • 0 comentarii
  • 175 Vizualizări

“!nfraRouge”, mai mult decât poezie cu George G. Asztalos

Activist de cartier la cenaclul “Romulus Guga” din Târgu-Mureş încă din anii 80, cum îi place să spună, târgumureşeanul George G. Asztalos publică primele poezii în revista “Ambasador” în 1998. Paşii i se intersectează cu presa locală mureşană, atât ca reporter cât şi caricaturist.

Dragostea şi lumea animalelor

Debutează la modul serios în 2009 cu volumul de poezii “Zoon Poetikon” apărut la editura Grinta din Cluj-Napoca. Recent, pe 15 martie, George Asztalos recidivează cu un nou volum, intitulat “!nfraRouge” apărut la editura Karth (Herg Benet) Bucureşti. “În principiu sunt un poet care-şi respectă cititorii de aceea merg pe ideea de autentic, de credibil şi de real, ca toţi cititorii mei să simtă ce trăiesc citind cu adevărat, indiferent că e frumos sau nu. În primul volum, “Zoon Poetikon” am două teme tratate pe ideea asta: dragostea şi lumea animalelor. “Zoon Poetikon” a plecat de la ideea că animalele sunt mai poetice decît oamenii dar noi ne facem că plouă. De fapt a te face că plouă e a doua meserie a fiecăruia. Suntem adevăraţi acasă cel mult, în rest ne punem masca şi umbrela. Că nu se ştie…”, spune George G. Asztalos.

Autentic trăit şi confesat

Volumul “!nfraRouge” lansat recent laSibiuaduce citiorului autenticul, trăit şi confesat de autor în forma lui pură, lipsit de impurităţi şi prejudecăţi. ”În “!nfraRouge”  temele sunt diverse dar pe aceeaşi idee de autentic trăit şi confesat, împărtăşit cititorului aşa cum e, frust şi imediat, fără instanţe poetice de neînţeles, fără metafore absconse, dulcegării sau alte trenduri ieftine. E important să respecţi cititorul pînă acolo încât să te simtă că eşti tu cel  care spui şi nu faci ”teatru”, prea multă ficţiune sau iluzia de poezie. Pentru că mulţi, inclusiv poeţii îşi fac iluzii când realitatea e alta. Ştiu foarte bine că nici eu nu reuşesc în fiecare poem să le redau pe alea bune, poate chiar o iau pe arătură uneori dar cel puţin mă străduiesc să ţin drumul adevărat, drept şi bine simţit. Pe linia asta sper să fie receptat !nfraRouge,  să vedem ce e dincolo de ruj, realitatea cum a făcut-o maică-sa, chiar dacă e muma pădurii. În ce priveşte cititorul, fiecăruia în parte îi confer titlul de Lector Honoris Causa. Dacă acceptă e bine, dacă nu, nu. Oricum nu rămîne nimic din noi decît un zîmbet. De neînvins…”, afirmă George G. Asztalos.

Lansare la Târgu-Mureş

Dacă primul volum “Zoon poetikon” s-a bucurat de o lansare în Bucureşti, Cluj şiIaşi, !nfraRouge are mari şanse să primească botezul cititorilor târgumureşeni în următoarea perioadă. “Plănuiesc să fac o lansare şi în Târgu-Mureş la J’ai Bistrot cu participarea unor actori renumiţi din urbe, ceva neconvenţional, cu o bere în faţă, să repunem poezia în drepturile ei ne-scorţoase pe plaiurile tîrgumureşene”, spune George G. Asztalos.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE