FOTO: Dilema – slogan a Mişcării Populare: „Est sau vest?” Politic
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 160 Vizualizări

FOTO: Dilema – slogan a Mişcării Populare: „Est sau vest?”

Aproximativ 150 de persoane au participat sâmbătă, 12 aprilie, în sala de spectacole a Casei de Cultură „Mihai Eminescu” din Târgu-Mureş, la întâlnirea electorală dintre lideri naţionali şi candidaţi la alegerile europarlamentare ai Partidului Mişcarea Populară (PMP) şi simpatizanţi din judeţul Mureş.

Claudiu Maior, prezent la întâlnire

Au fost prezenţi, pe scenă, Elena Udrea, Elena Băsescu, Cristian Preda, Teodor Baconschi, Siegfried Mureşan, Cristian Petrescu şi Florin Popescu – veniţi de la Bucureşti, şi echipa PMP Mureş alcătuită din Petru Başa – preşedinte, Cristian Avram – vicepreşedinte, Valer Ruţă – vicepreşedinte, Florin Romanţa – secretar, Emil Biriş – responsabil pentru zona Luduş, Adrian Crăciun – responsabil pentru zona Reghin şi Augusta Romanţa – preşedintele organizaţiei de femei.

Surprinzător, la puţin timp după debutul discursurilor în sală şi-a făcut apariţia şi consilierul local PDL Claudiu Maior, totodată secretar general al PDL Mureş.

Başa: „Drumul cu NATO şi UE va continua”

Liderul PMP Mureş, fostul senator PDL Petru Başa, a transpus, în câteva cuvinte, chintesenţa campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare din 25 mai 2014: „Est sau vest?”. „Pentru mine, ecuaţia este simplă. Şi când mergi în campanie nu te apuci de prea multă filozofie, că n-ai timp, trebuie să parcurgi kilometri întregi. Voi întreba pe străzi următorul lucru: spre vest sau spre est? Deci dorim să avem o Ucraină fărâmiţată, dorim să avem o Moldovă la care i s-a luat Tiraspolul? Dorim să avem accente critice către Estonia? Sau dorim să avem locuri de muncă atunci când guvernanţii noştri nu ne asigură, afară, şi dorim să avem colaborarea voastră. Vă întreb pe dumneavoastră: est sau vest?”, a afirmat Petru Başa. „Candidaţii noştri asta ne asigură: că drumul cu NATO şi Uniunea Europeană va continua dacă ei vor fi în Parlamentul European”, a adăugat preşedintele PMP Mureş.

EBA: „Continuăm proiectele preşedintelui Băsescu”

Europarlamentarul Elena Băsescu şi-a început discursul arătând că PMP este „singura forţă politică care va continua proiectul de reformă şi de modernizare consolidat de tatăl meu”, după care a trecut la atac, ţintele din colimator fiind Theodor Stolojan şi PDL, despre care a afirmat că a devenit „un partid anti-Băsescu”. „Domnul Stolojan a ales să-şi termine cariera politică urât. Dânsul se arată deranjat de noi, cei de la Mişcarea Populară, care nu facem altceva decât să continuăm proiectele preşedintelui Băsescu şi să ne asumăm lupta împotriva corupţiei”, a spus EBA.

Baconschi: „Miza este foarte mare”

Fostul ministru de Externe Teodor Baconschi a subliniat importanţa reprezentării de calitate a românilor la Parlamentul European, arătând că lista PMP este mai bună decât listele concepute de social-democraţi, respectiv democrat-liberali. „Naţiunea română nu are şanse să fie puternică acolo (în Parlamentul European – n.r.), decât dacă trimite la dialog cu toţi ceilalţi oameni care se pricep, oameni respectabili, oameni care înţeleg mecanismele politicii instituţionale ale Uniunii Europene, nu ageamii, nu impostori, nu neveste, nu rude, nu prieteni de partid care se plimbă pe la Bruxelles sau prin alte părţi instituţionale ca şi cum n-ar avea de reprezentat 20 de milioane de români plus atâtea alte milioane care trăiesc în alte state europene sau în jurul nostru, inclusiv în Republica Moldova. Deci e foarte mare miza”, a afirmat Teodor Baconschi. „PSD şi PNL au conceput listele pentru Parlamentul European ca şi cum ar fi nişte bilete la Băile Felix”, a completat fostul ministru de Externe.

Preda: „Vrem să ridicăm România”

În alocuţiunea sa, europarlamentarul Cristian Preda s-a arătat deranjat de modul în care se face politică în alte partide, promiţând că viitorii europarlamentari PMP vor ridica România în Europa. „O bună reprezentare a naţiunii române şi o afirmare a demnităţii înseamnă să ai în Parlamentul European oameni care pot să reprezinte cetăţenii şi nu clanurile de partid. Ceea ce se întâmplă în acest moment la PSD şi la PNL, cum a spus-o şi domnul Baconschi, e mai degrabă o afacere de clan. Şi-au luat bilete în vacanţă, nu la Băile Felix, ci la Bruxelles”, a menţionat Cristian Preda. „Noi vrem să ridicăm România”, a mărturisit europarlamentarul.

Udrea: „Ne-am săturat să plece tinerii”

Cel din urmă discurs al invitaţilor din capitală i-a aparţinut deputatului Elena Udrea, care a promis că PMP va ridica România acolo unde îi este locul în Uniunea Europeană. „Partidul Mişcarea Populară vrea să adune în echipa lui pe toţi românii de bună credinţă care au mai făcut politică sau nu au mai făcut, dar care au lăsat ceva în urma lor. Ţara asta are nevoie de oameni care să fie în stare să lase ceva în urma lor”, a precizat fostul ministru al Turismului. „Partidul Mişcarea Populară îşi propune să ridice România acolo unde îi este locul. Îşi propune să facă din ţara aceasta casa în care tuturor să ne fie drag să trăim. Ne-am săturat să plece tinerii să îşi găsească un loc de muncă afară. De ce nu poate România să dea de lucru tinerilor aici, acasă?”, a mai spus Elena Udrea.

 

Foto: Miruna OBRAZ

[zizigallery id=1176]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE