Arbuşti ornamentali şi cai de rasă expuşi de Direcţia Silvică Administratie
  • I.T
  • 0 comentarii
  • 1279 Vizualizări

Arbuşti ornamentali şi cai de rasă expuşi de Direcţia Silvică

În cadrul programului “Luna Plantării Arborilor”, derulat de Regia Naţională a Pădurilor Romsilva în perioada 15 martie-15 aprilie 2014, Direcţia Silvică Mureş a iniţiat o serie de activităţi având scopul de a conştientiza şi educa opinia publică privind importanţa gospodăririi durabile a pădurilor, în vederea asigurării şi protejării ecosistemelor forestiere aflate în administrarea silvicultorilor mureşeni.

Pe lângă acţiunile de plantări de arbori organizate în întreg judeţul, s-a numărat şi o expoziţie cu vânzare de arbori si arbuşti ornamentali desfăşurată în acest weekend în zona Depozitului de Armăsari de pe strada Insulei. „În cadrul „Lunii împăduririi arborilor” am încercat să arătăm şi alte două aspecte ale activităţii Direcţiei Silvice Mureş, şi anume producerea de puieţi ornamentali, fapt pentru care avem această expoziţie cu vânzare. De asemenea, au avut loc şi demonstraţii de echitaţie şi prezentarea cailor de rasă din cadrul Depozitului de armăsari. În cadrul acestei expoziţii cu vânzare avem aduse 24 de varietăţi din cele mai cunoscute plante, Ploaie de aur, Gutui japonez şi o gamă foarte largă de răşinoase. Avem în producţie câteva specii noi care nu le-am avut până acum”, a precizat ing. Adrian Pirlea, şef compartiment împăduriri din cadrul Direcţiei Silvice Mureş.

Preţuri promoţionale

Cei care au trecut poragul expoziţiei au avut parte nu doar de o gamă bogată de specii, atât arbuşti ornamentali cât şi răşinoase precum şi de preţuri promoţionale, sub cele din pepinieră. „Este o expoziţie la care preţurile sunt promoţionale, între 8 lei foioasele şi 19 lei răşinoasele. În cazul în care mergeţi la pepinieră, preţurile sunt puţin mai mari. Aici avem preţuri promoţionale de expoziţie. Produsele noastre au stat tot timpul în pepinieră, la minus 20 de grade, sunt aclimatizate zonei noastre faţă de cele aduse din zonele mai cu climă mediteraniană care trebuiesc aclimatizate la iernile geroase de la noi. Ele aduc un plus de valoare locului unde sunt plantate, în Marea Britanie valoarea unei case, 30 la sută este dată de grădină. Trebuie să ne obişnuim şi noi că o casă este frumoasă când are şi o grădină pe măsură ”, a menţionat ing. Adrian Pârlea.

Caii de rasă expuşi vizitatorilor

Expoziţia cu vânzare a fost completatră şi de demonmstraţii de echitaţie şi prezentarea cailor de rasă din cadrul Depozitului de armăsari. Chiar dacă vremea a mai jucat unele mici feste organizatorilor, vizitatorii s-au putut bucura sâmbătă în jurul prânzului de frumoasele exemplare cabaline. Printre ei s-a numărat şi armăsarul Hop, în vârstă de 19 ani din rasa Ardenez, care şi-a etalat frumuseţea vizitatorilor, făcând cinste colegilor armăsari din depozitul de pe strada Insulei, efectivul acestuia fiind de 98 de exemplare din rase precum Lipiţan, Semigreu românesc, Semigreu de Bucovina, Huţul, Shagya Arab sau Pur Sânge Arab.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE