Share

Home / Invatamant / Iepuraşul, ajutat de “Fluturaşii” de la Arlecchino

Iepuraşul, ajutat de “Fluturaşii” de la Arlecchino

Grupa “Fluturaşii” de la Grădiniţa “Arlecchino” a avut mult de lucru în după masa zilei de vineri, 11 aprilie. O activitate foarte importantă a adus la aceaşi masă mămici, tătici şi copilaşi: Iepuraşul de Paşti a sosit acolo, trimis de mama lui, ca să ceară ajutorul copiilor la confecţionarea coşuleţelor în care să poată fi aşezate Ouăle de Paşti.

Părinţi şi pitici, la aceaşi masă

Pentru aceşti copii totul părea perfect real. Trăind încă în lumea basmelor, nu au reuşit să o recunoască pe Georgiana Fechete, coordonatoarea Grădiniţei, care cu această ocazie s-a costumat în Iepuraş şi a interpretat rolul cu maxim de implicare, rezultând o după-masă plină de haz, dar şi de emoţii.
Cu toţii, la îndemnul Iepuraşului, au decupat, lipit, colorat şi aranjat coşuleţele, sub îndrumarea Georgianei, care nu şi-a ieşit nici o clipă din rol. Ce poate face un adult cu o funcţie de răspundere să îmbrace un costum de carnaval şi să ţopăie în jurul meselor câteva ore? “E o tradiţie pe care am iniţiat-o în urmă cu câţiva ani, această ajutorare a Iepuraşului. Îmi place să văd inocenţa copiilor, şi să le văd mânuţele încă neîndemânatice îndrumate de către părinţii aplecaţi asupra lor. Să-i văd lucrând împreună este pentru mine adevărata Sărbătoare”, spune Georgiana Fechete. Printre părinţi, întâmplarea a făcut să fie şi adulţi, care au fost şi ei crescuţi de Georgiana, astfel emoţiile fiind dublate de reîntâlnirea cu activităţile organizate de aceasta. “O să ne dai şi ouă, să le punem în coşuleţe?”, au început întrebările, pe măsură ce lucrul avansa. “O să le dai şi celor care nu au terminat încă?”, a întrebat Adrian, toţi fiind liniştiţi de către Iepuraşul de Paşti generos: cu toţii o să primească şi ouă colorate, şi dulciuri, pentru că Iepuraşul îi iubeşte pe toţi, mai ales dacă l-au ajutat cu atâta hărnicie la confecţionarea coşuleţelor. Ore de încântare, zâmbet şi inocenţă, exemplul ideal că o activitate superbă nu se organizează cu bani. O investiţie majoră a fost însă: dăruirea pedagogului.

Edith VEREŞ

[zizigallery id=1179]
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Universitatea de Arte Târgu-Mureș și Asociația ARES’EL Ploiești, împreună pentru accesul egal la educație

Universitatea de Arte din Târgu-Mureş (UAT) în parteneriat cu Asociaţia ARES’EL din Ploieşti a organizat, …

Share
Share