SC Mureşul, cu un picior în Liga Naţională de handbal Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 189 Vizualizări

SC Mureşul, cu un picior în Liga Naţională de handbal

După şase săptămâni de pauză, Divizia A de handbal feminin s-a reluat cu partidele din etapa a XX-a. În seria a II-a, SC Mureşul Târgu-Mureş a trecut în fruntea clasamentului, după ce s-a impus sâmbătă pe teren propriu cu 35-26 (18-15) în faţa formaţiei CSM Bistriţa, iar fosta lideră, CSM Slatina a stat, deoarece adversara din această etapă, Vlady Oradea s-a retras.

După succesul din ultima etapă disputată cu echipa din Slatina, mureşencele aveau nevoie de trei victorii în ultimele trei etape. Cea mai grea confruntare era cea cu echipa bistriţeană, o echipă fruntaşă care nu mai avea decât varianta apărării onoarei. Mureşencele au abordat partida cu seriozitate, dar şi cu emoţiile importanţei meciului. Desprinderea a fost dificilă, gazdele reuşind  un avantaj de trei goluri abia la jumătatea primei reprize, la 7-4, cu golul Georgetei Cioban. Au reuşit cu greu să străpungă apărarea oaspetelor, prin Gulnara Biţiş, Nagy Betty, sau Andreea Serediuc. Alina Moloci a reuşit în minutul 20 să ducă scorul la 10-6, după care a fost foarte bine „păzită”. Când echipa sa era în inferioritate numerică, la o eliminare uşor acordată Elenei Avădanei, Mureşul a reuşit desprinderea la 14-9 în minutul 25, dar oaspetele s-au apropiat din nou la trei goluri şi repriza s-a încheiat 18-15.

Debut de repriză şi final fulminant

La reluare, decisă să elimine eventualele emoţii din final, echipa antrenorului Bukaresti Jozsef se desprinde în patru minute la 22-16. Revenirea bistriţencelor este blocată de portarul Diana Diaconu şi noua jucătoare a mureşencelor, clujeanca Corina Biriş, de doar 16 ani reuşeşte goluri foarte importante pentru mureşence, care mai slăbesc atenţia oaspetelor asupra Alinei Moloci. După un gol al lui Bodor Andrea scorul ajunge 31-21, cea mai mare diferenţă înregistrată până la intrarea în ultimele 10 minute ale partidei. Pivotul Serediuc a suferit a doua eliminare, dar mureşencele, în inferioritate numerică, cu trei junioare în teren (Tabita Rad, Nagy Orsolya şi Corina Biriş), plus junioara din poartă, Andreea Petruneac, reuşesc să reziste şi să păstreze diferenţa de pe tabelă. Cu victoria asigurată, alături de Elena Avădanei, Mureşul a încheiat partida în ultimele două minute doar cu junioare în teren, Tabita Rad reuşind chiar un gol spectaculos.

Mureşul trece pe prima poziţie şi mai are de susţinut partida de la Râmnicu Vâlcea, cu Naţional şi va încheia sezonul pe teren propriu, cu SCM U Piteşti, victorii la îndemâna echipei care se află la un pas de promovare.

Pentru SC Mureşul au înscris: Moloci 10, Cioban 6, Biţiş 5, Bodor 4 , Biriş 4, Serediuc 3, Nagy B, 2, T. Rad 1. Au mai jucat: Petruneac, Diaconu (portari), Avădanei, Duca, Nagy O., Fogarasi.

De la oaspete, cele mai eficace au fost Ligia Ilieşiu, cu 9 goluri, Simina Vezentan şi Elisabeta Cadar, cu 6, respectiv 4 reuşite.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE