10 sfaturi pentru binele nostru și al întregii comunități Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 150 Vizualizări

10 sfaturi pentru binele nostru și al întregii comunități

DSC_2525

Polițiștii de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș  au continuat joi, 6 august, campania  ” 10 pentru siguranță” în parcurile din Cartierul Dâmbu și din cartierul Tudor Vladimirescu, unde au discutat cu cei mici și i-au răsplătit pe fiecare cu bombonele. Polițiștii ne sfătuiesc și pe noi, adulții, să nu spunem copiilor că toţi oamenii străini sunt răi, chiar dacă este greu chiar și pentru un adult deseori să aleagă oamenii “răi” de oamenii “buni”, de aceea explicăm copiilor că poate fi periculos, atunci când sunt singuri, să relaţioneze cu persoane pe care nu le cunosc.

Persoanele rău intenţionate folosesc diverse şi atractive trucuri să se apropie de copii. Poate un căţel cu care îi atrag să se joace, poate dulciuri sau, uneori, apelează la bunătatea copilului „nu mă ajuţi să caut ceva ce am pierdut în zona asta?”….pentru ca apoi să îl atragă în locuri mai ferite şi să îl convingă să îi dea ceva sau să facă ceva ori chiar să îl oblige la asemenea gesturi!

Campania „10 pentru siguranţă!” are ca scop reamintirea unor măsuri pentru siguranţa copiilor, a familiei. În atenţia mureşenilor se aduc 10 sfaturi pentru ca familiile din această comunitate să primească nota 10 la lecţia siguranţei, informația se va face prin distribuirea fluturaşilor realizaţi pentru susţinerea campaniei, dar şi cu sprijinul mass media şi al reţelei de socializare online facebook unde ”Siguranța mureșenilor” are cont. Activităţile au demarat în Municipiul Târgu Mureş, urmând a se continua şi în alte oraşe din judeţ.

DSC_2521

Învățați-vă copiii să nu se îndepărteze de dvs. fără să ceară voie. Poate fi binevenită notarea numărului dvs. de telefon pe eticheta hăinuței, în cazul în care copilul se rătăcește.

Dacă se rătăcesc, copiii trebuie obișnuiți să ceară ajutorul unuia dult din preajmă și să poată spune numele părinților.

Explicați copiilor că poate fi periculos să interacționeze cu persoane necunoscute, atunci când sunt singuri, subliniind să nu primească niciodată nimic de la oameni pe care nu-i cunosc.

Oferiți copiilor un exemplu corect de comportament în traficul rutier, traversați regulamentar și purtați centura de siguranță.

Locul copilului în mașină este în spate, după caz, în scaun, fiți fermi în această privință, o faceți pentru siguranța lui!

Utilizarea internetului trebuie limitată și sub supravegherea părinților, pentru a nu se expune riscurilor reale din lumea virtuală.

Când sunt singuri acasă, copiii nu trebuie să deschidă ușa nimănui nici să dea detalii despre programul părinților.

Copiii care poartă asupra lor telefoane, mai ales la vedere, sunt expuși riscului de a fi agresați, pentru a li se fura. Copilul este afectat direct de atmosfera de acasă, pentru probleme legate de violență în familie, se pot obține informații, consiliere și sprijin la numărul de telefon 0265 250121.

DSC_2538 - Copy

Campania ” 10 pentru siguranță!” se desfășoară în perioada 4-13 august, derulată de Poliția Mureș- Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității cu sprijinul Salvați Copiii Mure, IEESR- Centrul pentru prevenirea violenței în familie Târgu Mureș, Poliția Locală Târgu Mureș și voluntari.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE