Spitalul de Urgență, inclus în două mari programe naționale de sănătate Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 89 Vizualizări

Spitalul de Urgență, inclus în două mari programe naționale de sănătate

puiacMinisterul Sănătății a alocat, anul acesta, 244 milioane de lei pentru continuarea celor cinci cinci acțiuni prioritare demarate în 2014 destinate îngrijirii celor mai grave cazuri internate în spitale și pentru implementarea a două noi programe anul acesta – chirurgie endovasculară și intervenții endoscopice digestive.

„După ce anul trecut am alocat 200 milioane de lei pentru implementarea cu succes a cinci programe care asigură achiziția de medicamente, materiale sanitare și reactivi necesare ingrijirii celor mai grave cazuri internate în secțiile de Anestezie-Terapie Intensivă (ATI), finanțarea stenturilor pentru pacienții cu Infarct Miocardic Acut (IMA) tratați în urgență, asigurarea defibrilatoarelor implantabile intracardiace pentru salvarea pacienţilor cu tulburări cardiace de ritm a căror viaţă se află în pericol iminent (profilaxia morții subite), a medicamentelor trambolitice necesare bolnavilor cu Accident Vascular Cerebral Acut (AVC), finanțarea dispozitivelor medicale speciale de osteosinteză pentru tratamentul pacienţilor critici cu leziuni traumatice acute (TRAUMĂ), în 2015 dezvoltăm programe de chirurgie endovasculară și intervenții endoscopice digestive”, a declarat Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătății.

În programul de chirurgie endovasculară periferică au fost incluse opt spitale, iar în programul de intervenție endoscopică digestivă au fost incluse 19 spitale, cele două având un buget total de aproximativ două milioane de lei. Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș a fost inclus în ambele programe. „Din nou, în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș a avut loc o intervenție complexă de radiologie intervențională. În calitate de medic primar de anestezie terapie intensivă în acest spital și de manager, mă bucur că oamenii din acest spital își doresc, se pregătesc și fac tot posibilul ca Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș să fie unul dintre cele mai bune spitale din țară. Prin Programe de Radiologie Intervențională, am reușit să aduc fonduri și cu această ocazie anunț cu mândrie că am reușit să includ spitalul și în Programul de Acțiuni Prioritare pe leziunile vasculare periferice, fiind printre cele cinci unități sanitare din țară nominalizat în acest program. Acest lucru înseamnă că vă veți întâlni mult mai des cu doctorul Lucian Mărginean, pentru că ceea ce face pe Programul de Radiologie Intervențională va face și pe acest program de leziuni endovasculare periferice, care ne va permite să recuperăm mult mai rapid pacienții din punct de vedere postoperator”, a declarat dr. Claudiu Puiac, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș.
Cele cinci programe implementate anul trecut de către Ministerul Sănătății au dus la asigurarea asistenței medicale de urgență pentru peste 100.000 de pacienți critici și scăderea de la 13% la numai 5% a mortalității prin infarct miocardic acut. Rezultatele deosebite obținute prin implementarea acestor programe sunt apreciate și pe plan internațional, reprezentanții Școlii Medicale românești și ai Ministerului Sănătății fiind invitați să prezinte la diverse întâlniri de specialitate ceea ce este denumit modelul românesc.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE