Un braț de oțel talentat, dar nelegitimat Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 286 Vizualizări

Un braț de oțel talentat, dar nelegitimat

daniel valeaDaniel Valea este un băiat simplu, din satul mureșean Sângeru de Pădure, comuna Ernei. Are 17 ani și este vicecampion național la scandenberg, disciplină la care și-a descoperit talentul pentru acest sport, călit de munca la câmp. Daniel provine dintr-o familie modestă și de mic copil s-a obișnuit cu lucrul. De ani de zile este pilonul familiei, împreună cu fratele său, Petru, cu care aproape zilnic lucrează la câmp, ajutându-și familia. S-a obișnuit cu efortul fizic, dobândind o forță rar întâlnită.

Cum a început povestea

În urmă cu trei ani, un coleg de clasă din Dumbrăvioara l-a provocat pe Daniel la un scandenberg, pe care acesta l-a câștigat ușor. Cu timpul, a devenit campion de clasă, de școală, apoi în comună, la Liceul Tehnologic din Dumbrăvioara, cât și la Liceul Electromureș, unde s-a transferat. Nu-l învingea nimeni la scandenberg, atât la mâna stângă, cât și la dreapta.
Cu timpul, a participat la mai multe concursuri de amatori, unde a încheiat de fiecare dată printre primii. Cel mai important lucru pentru Daniel era că dobândea experiență cu fiecare concurs la care participa. O primă performanță a obținut-o în urmă cu un an, în 23 August 2014, la Campionatul Național la Adulți desfășurat la Târgu-Mureș, unde din 32 de sportivi la categoria sub 75 kilograme a încheiat concursul la mâna dreaptă al 14-lea.
Daniel s-a ambiționat și în luna mai a acestui an, la Codlea a obținut locul 2 la Campionatul Național pentru amatori, la categoria 60 kilograme, juniori, la mâna stângă, după campionul sibian Claudiu Diaconescu, iar la mâna dreaptă s-a clasat pe locul 3, o performanță remarcabilă, având în vedere că nu este legitimat și pregătit de nimeni specializat.
În ultima perioadă, Daniel Valea a învățat foarte multe de la profesorul de sport din Dumbrăvioara, Peteley István, care a devenit ca un al doilea tată pentru el.

Important e să ai un țel în viață

Aceste performanțe i-au deschis ochii și ambițiile lui Daniel Velea, totodată l-au determinat să-și stabilească ținte pe care și-a propus să le atingă. „Pe lângă faptul că sunt familist convins, vreau să fiu cinstit, dar și respectat, să realizez ceva în viață. Pe lângă asta, mi-aș dori să fiu legitimat la un club din Târgu-Mureș. Din păcate, după cum am auzit, la Târgu-Mureș nu este club de scandenberg, numai la Târnăveni și Luduș, iar naveta pentru antrenamente și participarea la concursuri ar fi foarte costisitoare pentru mine. Mușchii pe care îi am i-am dobândit de la lucrul pe câmp și puterea pe care mi-a dat-o Dumnezeu. Din păcate nu am fost niciodată la o sală de forță, la un antrenament, doar că pe lângă lucrul de acasă mai fac săptămânal multe sute de flotări”, se destăinuie Daniel.
Mai mult ca sigur, Daniel ar fi un sportiv de frunte, dar un pas important ar fi acela să fie legitimat, să-și poată continua progresul în scandenberg. Mai mult este și un model pentru toți cei de vîrsta sa, și nu numai, din Sângeru de Pădure. „Este un băiat extraordinar din toate punctele de vedere. Învață bine, are un suflet bun, ajută pe toată lumea și lucrează foarte mult. A obținut aceste rezultate datorită voinței și sârguinței deosebite de care dă dovadă. Este și ar trebui să fie un exemplu pentru toți”, îl caracterizează pe scurt și Ráduly Elisabeta, factorul poștal din comună, care este susținătoare și nașa lui Daniel.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE