Tabăra de baschet a demarat la Târgu-Mureș Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 270 Vizualizări

Tabăra de baschet a demarat la Târgu-Mureș

DSC_0537Sala de sport a Gimnaziului „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Mureș va fi în această săptămână gazda primei tabere de baschet organizată în afara Bucureștiului, ”Târgu Mureş International Basketball Camp”. Evenimentul este dedicat tinerilor baschetbalişti, la care vor participa aproximativ 80 de jucători din toată țara, sub îndrumarea unor reputați antrenori și arbitri din țări unde acest sport este mult mai dezvoltat, cum sunt Statele Unite ale Americii, Spania și Macedonia. Pentru organizare s-au implicat Clubul Sportiv Gladius, alături de Primăria Municipiului Târgu Mureş.
„Țin să mulțumesc tuturor celor implicați în organizarea primei ediții a unei tabere internaționale de baschet la Târgu-Mureș. Sperăm să putem aloca mai multe fonduri pe viitor și aceasta să devină una de tradiție. Acest lucru este posibil și datorită implicării lui Mărgărit Amza, omul de suflet în asemenea evenimente, care s-a implicat și se implică permanent în organizarea ireproșabilă a evenimentelor sportive rezervate copiilor. Doresc tuturor mult succes și o ședere plăcută în orașul nostru”, au fost cuvintele viceprimarul Claudiu Maior.
La Târgu-Mureș am găsit condiții propice
Din partea Federației Române de Baschet este prezent Tibi Dumitrescu, cel care a pus bazele PRO Basketball Academy România. „Este un concept nou pe care am încercat să-l introducem în România, unde copiii iubitori de baschet să aibă parte de lecții individuale cu specialiști din țări unde baschetul este cel mai dezvoltat. Deși există multe cluburi de baschet, până în prezent nimeni nu s-a încumetat să organizeze o asemenea tabără. Vom încerca să înmulțim aceste tabere, nu doar de vară, ci în toate anotimpurile, la fel cum se pregătesc copiii la orice altă disciplină la școală. Am ales Târgu-Mureșul pentru că aici am găsit condiții propice unui asemenea eveniment și sprijinul autorităților locale, cărora le mulțumim. Îl avem aici și pe Mărgărit Amza, un om care pune mult suflet și consider că este cel mai potrivit loc în România pentru o asemenea acțiune”, a declarat Tibi Dumitrescu.

Speaciliștii străini, încântați de oraș și condiții
Cei trei reprezentanți străini au sosit în Târgu-Mureș în urmă cu două zile și au fost impresionați de condiții și de frumusețea orașului. „Sunt pentru prima dată aici, dar ceea ce am văzut m-a impresionat în mod deosebit. Am văzut orașul, este foarte frumos, am vizitat bazele sportive, am constatat o mare dorință și multă pasiune la cei implicați”, a spus macedonianul Igor Georgiev, care este și arbitru FIBA.
După cele două zile de vizită, reprezentantul american a fost în general impresionat de numărul sălilor și bazelor sportive, în special
de Sala Sporturilor și Patinoarul din Parcul Municipal, deși nedefinitivat. „La fel ca și colegul din Macedonia, m-a impresionat ceea ce am văzut. Sunt întrebat despre diferențele dintre România și Statele Unite în ceea ce privește baschetul. Părerea mea este că diferența o dă în primul rând modul de lucru, felul în care lucrează antrenorii și mentalitatea, dar m-aș rezuma la ceea ce am văzut aici. Am văzut că există infrastructură și foarte mult entuziasm. Acestea trebuiesc folosite, puse în practică și sunt convins că rezultatele nu vor întârzia să apară”, a adăugat și reputatul antrenor american Rob Friedrich, care a lucrat cu mai mulți jucători de frunte din NBA.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE