Share

Home / Administratie / Referendumul despre Azo creşte pulsul consilierilor locali

Referendumul despre Azo creşte pulsul consilierilor locali

maior soosConducerea Primăriei municipiului Târgu-Mureş a reacţionat joi, 10 septembrie, la declaraţia consilierului local Soós Zoltán care afirmase cu o zi înainte, într-un interviu acordat cotidianului Zi de Zi, că UDMR va organiza un referendum la nivelul municipiului cu următoarea întrebare: „Sunteţi de acord cu retragerea din partea oraşului a avizului de funcţionare la combinatul Azomureş, în caz că poluarea nu se opreşte?”

Un referendum, două întrebări diferite

Astfel, viceprimarul Claudiu Maior l-a acuzat pe Soós Zoltán de duplicitate în declaraţii, aducând ca argument iniţiativa consilierilor locali UDMR pentru organizarea referendumului, document în care întrebarea propusă locuitorilor este „Sunteţi de acord ca Primăria municipiului Târgu-Mureş să anuleze autorizaţia de mediu a combinatului chimic Azomureş?”, adică alta decât cea din interviul acordat cotidianului Zi de Zi. „Îmi pare rău că domnul Soós una spune atunci când declară la ziar anumite lucruri ce ţin de combinat, iar alta semnează când iniţiază proiectul şi v-aş indica articolul 6 din proiectul iniţiat de consilierii UDMR, unde se spune „Sunteţi de acord ca Primăria municipiului Târgu-Mureş să anuleze autorizaţia de mediu a combinatului chimic Azomureş?”, dar alta spune în declaraţiile către presă. Rugămintea mea ar fi ca fiecare consilier sau om politic întâi să se gândească la târgumureşeni şi după aceea să se gândească la propria campanie”, a declarat viceprimarul Claudiu Maior.

B maior soos

Proiect fără viza de legalitate

În interviul acordat cotidianului Zi de Zi, consilierul local Soós Zoltán a mai afirmat că „în momentul de faţă am dat timp la toate organele abilitate să ia măsuri şi am observat că în afară de câteva amenzi minore combinatul nu a fost abordat în mod serios de niciun organ abilitat, nici de Minister, nici de Primărie şi din acest punct de vedere credem că este momentul să întrebăm şi populaţia ce crede”.

Proiectul de hotărâre iniţiat de consilierii locali UDMR pentru organizarea unui referendum cu privire la anularea de către Primăria municipiului Târgu-Mureş a autorizaţiei de mediu pentru combinatul Azomureş se află postat pe site-ul Primăriei municipiului Târgu-Mureş, www.tirgumures.ro. Documentul nu a primit, deocamdată, viza de legalitate din partea secretarului municipiului Târgu-Mureş.

Share

0 comentarii

  1. Inainte de a cere suprimarea unor locuri de munca numai pentru poluare trebuie sa ne gandim la lucruri serioase pentru tirgumureseni. Drepturi de care au fost lipsiti anii de zile: https://www.zi-de-zi.ro/liberalii-militeaza-pentru-pensionarea-anticipata/ prin lipsa unor parlamentari atenti la problemele noastre ; Cat despre reprezentantii locali ce sa spun.. mai multe “sedinte foto” decat realizari sau tras mai multe duble decat straturi de asfalt !. Apoi problema poluarii nu trebuie sa aiba in “vizor” doar un poluator ..se pare ca cel mai mare poluator suntem NOI, adica poluarea rezultata din traficul auto ..a depasito pe cea de la Azo et Co ! Inchidem circulatia ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

DJST Mureș angajează administrator

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Mureș organizează concurs pentru ocuparea unui post contractual vacant …

Share
Share