Debut de sezon victorios pentru BC Mureș BC Mures
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 65 Vizualizări

Debut de sezon victorios pentru BC Mureș

bc muresEchipa masculină de baschet BC Mureș Târgu-Mure a câștigat marți seara partida din prima manșă a turului I din Cupa României, susținută în deplasare la Sibiu, 82-73 (22-22, 15-14, 25-19, 20-18) cu formația locală CSU Atlassib.
Elevii lui Audrius Prakuraitis au reuşit să se desprindă în mai multe rândură până la aproape zece puncte, dar gazdele au revenit de fiecare dată. Conform noului regulament al competiției, care cere ca doi autohtoni să se afle obligatoriu în teren pe întrega durată a meciului, BC Mureș a fost parțial dezavantajată de accidentarea lui Lázár László. În ciuda acestui dezavantaj, Prakuraitis i-a trimis în teren pe rând pe Polyák, Fraseniuk, Barabási, sau Jakab. Primii doi au reuşit cele mai bune prestaţii în tricoul albastru, Polyák fiind cel de al doilea marcator al echipei cu 15 puncte după Gajovic 19 puncte plus 8 recuperări. Fraseniuk şi-a ajutat la rândul său echipa cu 14 puncte şi 6 recuperări, iar Kemp a acumulat 13 puncte şi 3 pase decisive. Ceilalţi marcatori ai echipei mureșene au fost: Jurevicus 8, Ivanovic 5 p + 7 rec, Barro 4, Martinic 4. Jakab a reușit 5 recuperări, iar Barabási a dat 1 assist. De la sibieni, cel mai bun jucător a fost Popa-Calotă, cu 20 puncte, urmat de Hardy 18 şi Lalovic 13.

Superioritatea trebuie valorificată în „Junglă”

Scorul putea fi şi mai clar, dacă „tigrii” nu ar fi avut pe parcurs scăderi de ritm și nu ar fi jubilat prea devreme reuşita de 3 puncte a lui Polyák, cu 2 secunde înainte de sirenă. Astfel, au permis gazdelor să mai înscrie un coş în ultima secundă și în loc de 11 puncte, avatajul este de „doar” 9 puncte pentru retur. Oricum calificarea se va juca la Târgu-Mureș, sâmbătă, 26 septembrie, ora 18.00.
Echipa mureșeană a câştigat trei din cele patru sferturi și a încheiat unul la egalitate, s-a impus clar în lupta de sub panou, raport de 37-23, dintre care 13 sub panoul advers. Totuşi o să fie un retur greu sâmbătă la Tg-Mureş.
Câștigătoarele celor șase dueluri din această fază se califică în „sferturi”, dar tabolul de 8 echipe va fi completat de două dintre cele două eliminate. Astfel, cele care obțin o victorie, chiar eliminate pot beneficia de șansa lucky looser-ului.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE