Share

Home / Social / 8 blocuri din Târgu-Mureş, reabilitate termic cu 2,2 milioane lei

8 blocuri din Târgu-Mureş, reabilitate termic cu 2,2 milioane lei

111Societatea Energoplus SRL a câştigat o licitaţie în valoare de 2.250.000 lei, fără TVA, organizată de Primăria municipiului Târgu-Mureş pentru furnizare de lucrări de reabilitare termică aferente proiectului „Reabilitare termică a blocurilor de locuinţe în Târgu-Mureş – Lot V”, informează www.licitatiapublica.ro. Conform aceleiaşi surse, valoarea estimată a licitaţiei a fost de 2.915.300 lei, fără TVA, numărul de oferte primite a fost de 5, iar blocurile care vor beneficia de reabilitare termică sunt localizate la următoarele adrese: Piaţa Gării nr. A3, strada Măgurei nr. 17, 19, 21, 23, 25 şi 27 şi strada Mimozelor nr. 1.

Finanţare prin POR

Proiectantul general al lucrărilor este firma Klever System SRL Bistriţa, în timp ce proiectantul pe arhitectură este societatea clujeană Arhidom SRL. Investiţia ara ca titular Municipiul Târgu-Mureş, iar finanţarea este asigurată prin Programul Operaţional Regional (POR), Axa prioritară 1 – Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere, Domeniul de intervenţie (DMI) 1.2 – Sprijinirea investiţiilor în eficienţa energetică a blocurilor de locuinţe. „Lucrările de bază propuse în cadrul acestui contract, în scopul creşterii performanţei energertice a clădirii, sunt: izolarea termică a părţii opace a faţadelor cu sisteme compozite de izolare termică a faţadelor cu o grosime a termoizolaţiei de 10 centimetri, înlocuirea tâmplăriei exterioare existente, inclusiv a celei aferente accesului în bloc, cu tâmplărie PVC, termoizolantă – partea vitrată, închiderea balcoanelor şi/sau a logiilor cu tâmplărie termoizolantă, inclusiv izolarea termică a parapeţilor, termo-hidroizolarea acoperişului tip terasă, respectiv izolarea termică a planşeului peste ultimul nivel în cazul existenţei şarpantei, cu sisteme compozite de termoizolare cu o grosime a termoizolaţiei de 15 centimetri, izolarea termică a planşeului peste subsol, în cazul în care prin proiectarea blocului sunt prevăzute apartamente la parter, se realizează cu sisteme compozite de izolare termică cu o grosime a termoizolaţiei de 10 centimetri şi lucrări conexe – lucrări de demontare a instalaţiilor şi a echipamentelor montate aparent pe faţade/terasa blocului, precum şi remontarea sau înlocuirea acestora după efectuarea lucrărilor de izolare termică”, se arată în caietul de sarcini al licitaţiei.

Potrivit aceluiaşi document, durata de implementare a proiectului este de 5 luni, dar nu mai târziu de data de 15 decembrie 2015.

 

Share

0 comentarii

  1. Trombitas lorand

    Da izolare termica, cineva de la primarie sau de la guvern a verificat vreodata calitatea izolari sau desfasurarea lucrarilor?? Parerea mea este ca nu .Blocul de pe strada Moldovei 24 A ,a trecut 3 luni de cind au inceput lucrarile prima faza au scos geamurile vechi,de atunci au trecut 3 luni 3 apartamente sunt fara geamuri si astazi,o parte a blocului sa finalizat (spun ei) ,jumatate din bloc are geamurile de terasa invers puse cu dechidere fata de ce sa semnat,glafurile la balcone sunt puse din 3 si 4 bucati prinse intre ele cu surub autofiletant (jalnic cum arata ),toate scurgerile de la ramele de termopan au astupat cu profilul de la glaf sa nu mai zic cum arata geamurile de pe casa scari geam cu descidere de jos pina in tavan, pericol pentru locuitori mai ales pentru copii.Este jalnic ce se intimla, Îşi bat joc de noi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Autoturism răsturnat în Petelea

Un conducător auto în vârstă de 20 de ani, din comuna Petelea, în timp ce …

Share
Share