Pauza s-a încheiat: Concordia-ASA, miercuri, în Cupa Ligii FC Municipal
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 103 Vizualizări

Pauza s-a încheiat: Concordia-ASA, miercuri, în Cupa Ligii

chiajna-asaPentru opt din cele 14 formații din Liga I de fotbal pauza datorată partidelor echipei reprezentative a României din preliminariile Euro 2016 s-a încheiat. Miercuri și joi se dispută „sferturile” celei de-a II-a ediții a Cupei Ligii Adeplast. Prima partidă din cele patru se dispută miercuri, 14 octombrie, ora 18.15, la Chiajna, între Concordia și ASA Târgu-Mureș. Mureșenii, alături de Steaua au fost scutiți de prima fază a competiției, numărul echipelor noii ediții din Liga I fiind anul acesta de doar 14. Ilfovenii în schimb, au avut de înfruntat în „optimi” formația FC Botoșani, pe care a învins-o cu 3-0.

„Puncte comune” în confruntarea Concordia-ASA
Coincidența face ca ultima adversară a mureșenilor să fie tot echipa din Botoșani, dar în ultima etapă din turul Ligii I. Echipa preluată cu doar o săptămână în urmă de Cristiano Bergodi a remizat, 1-1 pe terenul echipei din nordul Moldovei, într-o partidă dominată, în care mureșenii își doreau cu orice preț victoria. Atât Concordia, cât și ASA se află în cursă și în Cupa României, competiție care își va disputa faza „optimilor” peste două săptămâni. Ilfovenii vor întâlni tot pe teren propriu cealaltă nord-moldoveană, CSMS Iași, în timp ce roș-albaștri se vor deplasa la divizionara secundă SC Bacău. În această a doua competiție găsim însă o nouă „coincidență”. În prima etapă în care au intrat în cursă echipele din primul eșalon, ASA a învins cu 4-1 în deplasare la nou promovata în Liga II Bucovina Pojorîta, din județul Suceava (din nou în nordul Moldovei). Concordia a avut o sarcină mai ușoară, având ca adversară o echipă din Liga IV. Coincidența este însă alta: adversara ilfovenilor a fost ASA 2! Echipa lui Cornel Țălnar a trecut de „secunzii” mureșenilor cu 4-0, după un joc controlat autoritar, pe același teren unde cedase la mare luptă în urmă cu două luni în fața vicecampioanei.

Datele statistice nu mai sunt puncte de reper
Așadar Concordia și ASA s-au întâlnit în acest debut de sezon. Într-o partidă din etapa a III-a a Ligii I, ASA a învins pe teren propriu cu 1-0, cu un gol înscris de Mircea Axente în minutul 51. A fost al cincilea joc de campionat dintre cele două. În cei patru ani de Liga I a ilfovenilor, aceştia s-au confruntat cu echipa de pe Mureş în doi. În ceilalţi doi în care nu s-au întâlnit s-a datorat faptului că FCM la acea dată se afla în eşalonul secund. În cele patru partide, mureşenii au obţinut victoria în două, ilfovenii în una şi o alta s-a încheiat la egalitate, la Chiajna. Cel din acestă vară a fost al treilea succes ardelean, dar toate pe teren propriu. Prima confruntare a avut loc în vara anului 2011, la Târgu-Mureş. Mureşenii s-au impus cu 3-0, dar în retur a fost 4-1 pentru Concordia și FCM retrograda la finalul sezonului, în timp ce ilfovenii încheiau pe locul 9. A doua dublă a avut loc în ediția trecută, tot cu primul meci pe Mureș și cu gazdele învingătoare. A fost 2-0, dar golurile au venit la ultimele faze ale meciului. În retur s-a înregistrat pe terenul sintetic din Chiajna singura remiză, scor 0-0. La începutul sezonului trecut însă, cele două s-au mai întâlnit și în 16-imile Cupei României, partidă disputată la Târgu-Mureş, ASA fiind atunci nou promovată. Mureşenii s-au impus cu un categoric 4-1 în faţa unei echipe preocupate de salvarea de la retrogradare. Așadar, bilanțul general a ajuns la patru victorii mureșene, toate pe teren propriu, o victorie a Concordiei pe terenul lor, ca și singura remiză. În clasamentul turului, cele două sunt despărțite de cinci locuri și 9 puncte în favoarea ASA, aflată deocamdată pe ultimul loc de play-off. Ca și Cupa României, Cupa Ligii este tratată în mod diferit față de meciurile din campionat, dar competiția cea mai „scurtă” poate trezi interesul doar prin miza primei acordată câștigătoarei și, evident, trofeul în palmares. Câștigătoarele celor patru partide își vor disputa semifinalele, iar mureșenii i-ar oferi cu o calificare un cadou la aniversare tehnicianului Cristiano Bergodi.

Programul „sferturilor” Cupei Ligii
Miercuri, 14 octombrie
Concordia Chiajna – ASA Tg. Mureș ora 18.15
Dinamo București – CFR Cluj ora 21.00
Joi, 15 octombrie
Viitorul Constanța – Astra Giurgiu ora 18.15
FCSB (Steaua) – ACS Poli Timișoara ora 21.00

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE