Emisiile Azomureş, în limitele admise Business
  • admin
  • 0 comentarii
  • 262 Vizualizări

Emisiile Azomureş, în limitele admise

azoControlul efectuat de Garda Naţională de Mediu (GNM) împreună cu Agenţia de Protecţia Mediului Dolj la combinatul de îngrăşăminte chimice Azomureş din Târgu-Mureş nu a evidenţiat depăşiri ale normelor admise la niciun indicator, drept urmare nu s-a luat nicio măsură împotriva societăţii.

Sarcini pentru conducerea Azo

Anunţul a fost făcut luni, 19 octombrie, de Annamaria Szekely, şefa Comisariatului Judeţean Mureş al GNM, informează Agerpres. „În luna august am solicitat să se facă măsurători independente în urma unor probleme cu calitatea aerului în Târgu-Mureş. La începutul lunii septembrie au venit colegii de la Bucureşti cu o echipă de la APM Dolj, care au efectuat măsurătorile. În urma acestor măsurători şi în urma controlului s-a ajuns la concluzia că valorile se încadrează la emisii – deci mă refer numai la emisii – şi s-au trasat nişte măsuri în vederea îmbunătăţirii calităţii aerului. Trebuie să menţionăm că la ora asta combinatul este practic oprit pentru investiţiile noi şi când va porni, va porni mult mai bine, cu limite mai mici. Să sperăm că totul o să fie bine. La data controlului, la începutul lunii septembrie, funcţiona la capacitate normală”, a arătat Annamaria Szekely. Aceasta a precizat că în urma controlului nu s-a aplicat nicio amendă, însă combinatului Azomureş i-au fost trasate o serie de sarcini. „Societatea va lua toate măsurile pentru prevenirea poluării, va opri instalaţii sau o parte din instalaţii – noi solicităm de obicei să reducă producţia în cazul în care este necesar să se reducă – să prezinte planul de investiţii, care s-a şi prezentat, transformarea surselor difuze în surse de emisii dirijate – deci asta se face cu instalaţiile noi, nu o să mai fie probleme de acest gen. Şi că ne va comunica modul de soluţionare a măsurilor impuse. Acum combinatul este oprit pentru investiţii, pentru lucrări. Nota de constatare este corect întocmită”, a precizat şefa Comisariatului Mureş al Gărzii de Mediu.

„Nu au fost constatate depăşiri ale concentraţiilor verificate
Purtătorul de cuvânt al SC Azomureş SA, Ovidiu Maior, a precizat că raportul GNM cu privire la controlul din luna septembrie a sosit la Târgu-Mureş zilele trecute, iar acesta evidenţiază că nu s-au constatat depăşiri ale concentraţiilor la niciuna dintre instalaţiile verificate. „Într-adevăr, la începutul lunii septembrie Garda Naţională de Mediu a efectuat un control în Azomureş. Raportul a sosit zilele trecute, nu au fost constatate depăşiri ale concentraţiilor verificate, nu a fost aplicată nicio sancţiune pentru Azomureş. Celor de la Garda de Mediu le-au fost prezentate stadiile în care se află obiectivele de investiţii şi, aşa cum am mai spus şi cu alte ocazii, suntem în faza finală de implementare a acestor investiţii, urmând ca până la sfârşitul anului să respectăm toate termenele asumate”, a precizat Ovidiu Maior.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE