Mihai Corui, omul care sfințește locul Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 234 Vizualizări

Mihai Corui, omul care sfințește locul

DSC_0100Un public numeros a participat la lansarea cărţii „Văd înainte, antrenorule”, scrisă de cunoscutul şi îndrăgitul antrenor de baschet Mihai Corui. Librăria „Diverta” din supermaketul Mureş Mall din Târgu-Mureş a devenit neîncăpătoare. Cei care au vrut să aibă în bibliotecă acest prim volum ieșit de sub condeiul fostului sportiv, a actualului dascăl și, de ce nu, a prietenului Mihai Corui au stat mai întâi la rând pentru a-și achiziționa cartea de aproape 400 de pagini, apoi la un alt rând pentru a primi o dedicație din partea autorului.

DSC_0085Prezentare emoționantă din partea prietenilor

La eveniment au participat reprezentanți ai unor edituri, colegi, prieteni și, nu în ultimul rând mulți copii ai clubului Together, al cărui fondator este Mihai Corui. „Mihai este un exemplu pentru noi toți. Este o persoană optimistă, care iubește viața, își iubește aproapele, iubește foart mult copiii. Cred că mulți dintre noi ne-am dori să fim atât de iubiți de copii așa cum este el iubit. Îi doresc mult succes și sper să nu se oprească aici, deoarece are potențial și talent. Am fost prezentă și la prima prezentare, care a avut loc în urmă cu o săptămână, la Mediaș, orașul în care s-a născut Mihai și era normal ca acolo să aibă loc prima prezentare. Acum am venit aici, la Târgu-Mureș, unde își desfășoară în prezent activitatea”, au fost cuvintele de deschidere a Nadiei Baciu, reperezentanta editurii Ecou Transilvan din Cluj-Napoca, orașul în care Mihai Corui a debutat ca jucător. Aceasta apreciază că această lucrare este una atipică, așa cum îl consideră și pe Mihai Corui ca om. „Chiar dacă Mihai este absolvent de studii tehnice, cred că poate deveni un scriitor foarte bun. În cartea sa găsim și multe metafore, care dau un suprlus de naturalețe lucrării. Este o carte pe cât de simplă, pe atât de complexă, în care a știut să dea diversutate, prin modul în care vede viața, să scoată în evidență în primul rând lucrurile pozitive. Eu am citit-o cu mare drag, încă de când am primit manuscrisul și cred că poate fi și el mulțumit de rezultat”, și-a încheiat prezentarea Nadia Baciu, care a anunțat că o prezentare va avea loc și la cel mai mare târg de carte, Gaudeamus, în București.
DSC_0092În continuare au luat cuvântul și reprezentanți ai unor publicații, care au ținut să precizeze că au venit în calitate de prieteni. Unii chiar dacă se aflau la prima întâlnire „pe viu”, se considerau foarte apropiați de acesta, tocmai pentru caracterul său deosebit, așa cum a ținut să precizeze și alți participanți la eveniment, prieteni mai noi sau mai vechi. „Cartea este o adevărată provocare, Mihai însuși este o provocare. Cartea este însuși Mihai, care arată că nu este doar sportivul sau antrenorul, în ea îl descoperim pe omul Mihai. A scris-o bucurându-se de toate experiențele sale acumulate în timp, povestioare scurte, care parcă nici nu le citești, le trăiești”, cum au fost caracterizate paginile cărții „Văd înainte, antrenorule”.

DSC_0101„Povestirile din carte sunt eu însumi”

În încheiere, evident, a luat cuvântul autorul. Simplitatea, dar și profunzimea cuvintelor sale au întărit toate afirmațiile antevorbitorilor. Dedicat trup și suflet copiiilor, Mihai Corui a dat în primul rând atenție micilor săi elevi ai clubului, iar cuvintele sale au degajat atmosfera și au adus veselie în rândul acestora. „Mulțumesc tuturor celor prezenți, tuturor cei care m-au încurajat și sprijinit. Cele 55 de povestiri din carte sunt chiar eu însumi. Pentru mine a fost un adevărat exercițiu de sinceritate, în care mă dezvălui în mai multe ipostaze, mai mult sau mai puțin favorabile. Așa este și viața, nu doar cu aplauze, mai avem parte și de huiduieli. Nimic nu m-a împiedicat în schimb să mă dezvălui. Dedic cartea în primul rând tatălui meu, care m-a sprijinit enorm în cariera baschetbalistică și m-a format ca persoană. În bunătatea din inima mea este tatăl meu. Am scris-o uitându-mă la un copil, în mai multe ipostaze, la 10, apoi la 11 ani. L-am numit Șera, așa cum îi spun colegii, dar el poate fi oricare dintre cei pe care îi vedeți aici, Julia, Teo, Cristi, Dragoș, Radu, sau Anda. Nu este greu să-i iubești pe acești copii, în fiecare este Mihăiță cel mic din interiorul meu. Ce pot să vă dezvălui este felul în care m-am decis în 2011 să-mi schimb total orientarea și m-am retras dintr-o sală cu 2000 de spectatori. Soția mea, Diana a avut și ea un rol important, dar nici nu pot descrie în ce măsură, mă mulțumesc doar să-i pomenesc numele”, au fost cuvintele rostite cu emoție în glas de Mihai Corui, după care acesta a fost de-a dreptul sufocat de rândul care s-a format pentru câte un autograf.
Conțintul cărții vă lăsăm să-l savurați singuri. De fapt, să-l trăiți alături de Mihai Corui.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE