25 de ani de cercetășie în Târgu-Mureș Social
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 72 Vizualizări

25 de ani de cercetășie în Târgu-Mureș

cercetasiCentrul Local Târgu-Mureș Cercetașii României organizează, în data de 19 decembrie, de la ora 16.00, un eveniment de gală cu ocazia celor 25 de ani de la reînființarea Centrului Local. „Deoarece se împlinesc 25 de ani de la reînființarea CL, după perioada comunismului, ne dorim un eveniment de gală, prin care, cu mic, cu mare, de la cercetașii lupișori, la cercetașii adulți, la foști cercetași, părinți, prieteni și invitați, să ne întâlnim cu toții, într-un cadru festiv și să sărbătorim”, au transmis reprezentanții Centrului Local Târgu-Mureș.

Cercetăşia înseamnă să-ţi aloci o parte din timpul liber activităţilor de voluntariat, să accepţi provocarea de a cunoaşte oameni noi din fiecare colţ al ţării şi al lumii, să fii deschis spre a te dezvolta într-un alt fel decât cel pe care îl ştie toată lumea. La fel ca celelalte filiale din ţară, şi cea a cercetaşilor din Târgu-Mureş pune accent pe principiile cercetăşiei, adică pe respectul faţă de sine, respectul pentru ceilalţi, principiul social şi cel spiritual.
„Cercetăşia e privită într-un fel de copii şi tineri şi în alt fel de adulţi. Cercetăşia e un mod de a-ţi petrece timpul liber foarte interesant şi constructiv, un mod prin care poţi să cunoşti lume nouă, să-ţi faci foarte mulţi prieteni, călătoreşti, înveţi să-ţi dezvolţi anumite abilităţi. Cercetăşia e foarte atractivă, este altceva decât un club sportiv, e un loc în care cunoşti lume şi poţi să faci foarte multe şi în acest fel te dezvolţi personal. Pentru mine, cercetăşia înseamnă educaţie nonformală, una care vine să completeze educaţia părinţilor, cei şapte ani de acasă. Vine să dezvolte abilităţi pe baza cunoştinţelor pe care copiii şi tinerii le-au acumulat de-a lungul timpului. La fel ca educaţia formală, există obiective educaţionale, care se pun în practică, dar sunt îmbrăcate într-un mod cât mai atractiv pentru copii şi tineri”, declara într-un interviu acordat publicației noastre Cătălin Cătană, preşedintele filialei Târgu-Mureş.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE