Gata cu cozile! AJOFM Mureș are un sistem modern de plată a indemizației de șomaj Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 85 Vizualizări

Gata cu cozile! AJOFM Mureș are un sistem modern de plată a indemizației de șomaj

DSC_5001

În cursul zilei de vineri, 6 noiembrie, la Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Mureș au sosit 3 scannere necesare funcționării sistemului informatic StartPrepaid, în vederea transmiterii copiilor electronice ale actelor de identitate către entitățile din sistemul bancar, emițătoare de carduri.

În prezent, sistemul informatic este funcțional la nivelul întregii țării, în unitățile desemnate pentru prelucrarea datelor persoanelor în căutarea unui loc de muncă. Sistemul va asigura mijloacele electronice necesare pentru emiterea, înregistrarea, stocarea, gestionarea și raportarea informațiilor referitoare la plata indemnizațiilor de șomaj către beneficiarii acestora.

”Procesul de înregistrare a persoanelor în căutarea unui loc de muncă va fi mult mai ușor, scannerele vor fi instalate de către informaticieni și vor putea intra în funcțiune, sperăm în cursul acestei săptămâni. A avea un card nu este obligatoriu, este opțiunea fiecăruia, poate unii preferă prin mandat poștal, alții pe cardul bancar personal. Șomerii care se află în căutarea unui loc de muncă nu sunt obligați să aibă card ” a declarat Gheorghe Ștef, director executiv AJOFM Mureș.

Implementarea sistemului se face de către Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, printr-un proiect cofinanțat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN, prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 ” Investește în oameni”.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE