Proiect pentru integrarea studenților pe piața muncii Invatamant
  • admin
  • 0 comentarii
  • 339 Vizualizări

Proiect pentru integrarea studenților pe piața muncii

materom 1Materom, S&T România și Universitatea ”Petru Maior” din Târgu-Mureș sunt parteneri în cadrul proiectului „Sistem inovativ integrat avansat pentru practica studentilor”, proiectul fiind cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 “Investeşte în oameni!”. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă contribuția la dezvoltarea durabilă a cooperării între instituțiile de învățământ superior și mediul de afaceri din Regiunea Centru, prin facilitarea formării profesionale a studenților din învățământul universitar și a tranziției de la statutul de student la cel de angajat.

Legătură între şcoală, familie şi mediul economic

Miercuri, 25 noiembrie 2015, la sediul Materom din Târgu-Mureș a avut loc o întâlnire la care au participat antreprenori locali, reprezentanți ai unor companii din județ, un reprezentant al unei multinaționale la nivel internațional, profesori de la Universitatea ”Petru Maior”, dar și studenți. Proiectul vizează o modalitate concretă de a ajuta societatea prin construirea unei legături funcționale între școală, familie și mediul economic.

Întâlnirea a fost destinată adaptării studenților la un nou loc de muncă. Programului evenimentului a constat în discuții libere între reprezentanții mediului de afaceri și studenți, de fapt între angajatori și potențiali angajați. S-a pus accentul pe abordări de cultură antreprenorială, organizare a muncii, sisteme de management, iar studenții au avut oportunitatea să beneficieze de sfaturi care îi vor ajuta în perspectiva găsirii unui loc de muncă. Evenimentul a fost structurat în jurul unor teme precum poziția companiilor cu privire la integrarea noilor angajați, beneficiile angajării unor tineri fără experiență de muncă, importanța stagiilor de practică și așteptările angajatorilor de la studenții care sunt în căutarea primului loc de muncă. ”Materom s-a implicat cu bucurie în acest proiect pornit dintr-o inițiativă socială deosebit de valoroasă datorită viziunii și scopurilor pe care le are la bază. De-a lungul celor șase luni de proiect am pus la dispoziția studenților care ne-au trecut pragul resursele ce le deținem și know-how-ul colegilor noștri. Acest proiect este o încununare a demersurilor noastre de până acum de a angaja oameni cu potențial, tineri, dar de multe ori fără experiență. Investim frecvent în aceștia prin training-uri sau pregătire făcută direct de către colegii cu experiență. Efectul este vizibil: dezvoltarea personală și profesională. Noi credem că aceasta este investiția noastră în societate și ne bucurăm că o vom putea face, de acum încolo, la scară mult mai mare prin colaborarea cu mai multe companii din zonă”, a declarat Rodica Baciu, directorul general adjunct al companiei Materom și coordonatorul parteneriatului pentru practică din partea companiei.

materom 2

Workshop util

Studenții s-au bucurat că au avut parte de acest workshop și se simt norocoși pentru că antreprenorii locali le-au împărtășit din experiența lor. ”A fost interesant pentru noi, deoarece am avut posibilitatea să discutăm direct cu posibili angajatori și să aflăm așteptările pe care le au ei de la tinerii fără experiență. În cadrul întâlnirii am aflat modalități de a ne găsi un loc de muncă potrivit, dar și importanța acordată aptitudinilor noastre, nu doar cunoștințelor dobândite pe băncile facultății. De exemplu, unii intervievatori vor să afle care sunt hobby-urile potențialilor angajați pentru a afla tipul lor de personalitate. De multe ori tinerii nu se cunosc destul de bine pentru a face alegerile potrivite, iar consilierea în carieră sau participarea la stagii de practică sunt doi factori care contribuie la autocunoașterea noastră”, a transmis Adrian Man, student la Facultatea de Științe Economice, Juridice și Administrative.

Florin Marcel SANDOR

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE