Sistemul sanitar românesc, aspru criticat Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 72 Vizualizări

Sistemul sanitar românesc, aspru criticat

doctor_poza_poza_doctor_07305900Alianţa Pacienţilor Cronici din România critică starea în care a ajuns sistemul sanitar arătând că este anormal ca românii să îşi câştige dreptul la sănătate şi la viaţă în instanţă, ca medicii să plece din ţară, iar la sate asistenţa medicală să fie inexistentă, scrie Mediafax. Preşedintele Alianţei Pacienţilor Cronici din România, Cezar Irimia, prezent la Forumul Pacienţilor de la Palatul Cotroceni, a spus, ieri, că a sosit timpul ca platforma pentru sănătate propusă de preşedintele României în campanie să fie implementată.

„Noi pacienţii ne-am săturat de promisiuni, amânări, tergiversări, fapt care ne-a determinat să organizăm acest eveniment. Nu este normal ca cetăţenii României, copii şi adulţi, să îşi câştige dreptul la sănătate şi la viaţă în instanţă. Nu este normal ca bugetele sănătăţii în fiecare an să arate subfinanţare cronică, nu ating nici măcar nivelul de 6% recomandat de UE. Nu este normal să ne plece medicii şi cadrele medicale, iar subnormarea sistemului să devină acută. Nu este normal ca în mediul rural asistenţa medicală să fie aproape inexistentă”, a spus Irimia, precizând că el însuşi este pacient cu multiple boli cronice.
Irimia a precizat că este necesară o strategie naţională în sănătate fără interese de partid, completă şi coerentă, corect finanţată şi normată, ce ar putea avea ca rezultat identificarea tuturor bolilor în stadii incipiente, curabile, cu costuri evident reduse. El a adăugat că nutreşte speranţa că România, cu acest guvern de tehnocraţi, va intra pe drumul normalităţii şi acolo unde îi este locul cu adevărat în Uniunea Europeană.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE