Home / Invatamant / FOTO: Generaţia „TechDrive” 2015, viitori programatori de top

FOTO: Generaţia „TechDrive” 2015, viitori programatori de top

1Absolvenţii „TechDrive”, program pilot derulat de Asociaţia non-profit Innodrive din Târgu-Mureş, au fost premiaţi sâmbătă, 12 decembrie, în incinta Restaurantului „Asteri” din municipiu, în cadrul unui eveniment la care au mai participat părinţi, mentori şi voluntari. Toţi absolvenţii prezenţi au fost răsplătiţi cu diplome şi cadouri, iar zece din cei mai activi participanţi au primit premii speciale, marele premiu fiind un laptop sponsorizat de DVSE, o geantă de laptop de la CIE Matricon şi, evident, multe dulciuri.

Gazda evenimentului a fost Hermina Man, preşedintele Innodrive, care a mulţumit atât copiilor, cât şi părinţilor şi echipei de implementare a proiectului. “Acum 11 luni, mai exact în data de 7 februarie, am început împreună acest proiect frumos. Sper că v-aţi simţit bine cu toţii, în special voi, copii care aţi participat la acest proiect pentru că aţi vrut să învăţaţi ceva nou, pentru că aţi vrut să aflaţi ce înseamnă să utilizaţi un calculator, aţi vrut să cunoaşteţi despre programare şi să vedeţi dacă aveţi o pasiune pe partea aceasta”, a spus Hermina Man.

Mulţumiri mentorilor

Pe parcursul a 14 ateliere de lucru, 65 de copii cu vârste cuprinse între 7 şi 17 ani au învăţat despre programare, de la mentori voluntari, practicieni în domeniul IT: Ciprian Lupu, Cristi Ştefan, Ionela Mureşan, Carmen Sângeorzan, Zsombor Bereczki, Annamaria Kovacs, Otilia Kovacs, Andrei Rezneac, Isidor Grigoraş, Dorin Bernat, Adela Bereş, Alina Mihăilă, Ildiko Ajtay, Alex Deva, Sebi Pui, Gheorghe Vodă, Csongor Laszlo, Sebastian Fărcaş, Ionuţ Iclănzan, Cristi Radu, George Cheteleş, Zoltan Berecki, Walter Maier, Csaba Balint, Andras Balogh, Botond Raduly şi Timea Barkoczi. „Toată experienţa pe care am avut-o aici, pe parcursul aproximativ a unui an, a fost foarte plăcută pentru noi. Sper că şi pentru copii a fost la fel de plăcută. Copii au avut de învăţat alături de persoane profesioniste pe acest domeniu şi nu numai că au învăţat, ci oarecum au fost şi colegi cu noi pentru că practic asta se întâmplă în fiecare zi, ne învăţăm unii pe alţii”, a afirmat Cristi Ştefan. „Am rămas de multe ori plăcut surprins de copii, văzând la ce nivel se ridică”, a completat mentorul.

„Ne propunem să continuăm anul viitor”

Managerul proiectului, Monica Cacină, a mulţumit, de asemenea, participanţilor şi şi-a manifestat încrederea că „TechDrive” va continua şi în anul 2016. „Vă mulţumesc foarte mult că v-aţi implicat şi sperăm ca şi la anul să veniţi în continuare la workshop-ul „TechDrive”, au fost cuvintele managerului de proiect. „Ne propunem să continuăm anul viitor acest proiect, în măsura în care vom avea disponibilitatea de timp, respectiv de resurse. Cu toţii ştim că mentorii care au participat la acest proiect educativ şi persoanele organizatoare au un job full time şi ceea ce s-a întâmplat aici a fost din pasiune. Sperăm să putem să continuăm”, a adăugat Hermina Man.

La final, echipa „TechDrive” a adus mulţumiri sponsorilor şi susţinătorilor proiectului: Reea şi Dan Maşca, Snack Box, GranPan Dor, CIE Matricon, DVSE, Smartsoft, Chimica, Best Jobs, iStorm, Tjobs, Zooku, Dealurile Uilei, Egreta, Selgros şi Contazen.

[zizigallery id=1863]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

VIDEO: Practica, etapă esențială în pregătirea elevilor Liceului Tehnologic „Vasile Netea”

În cadrul atelierului școală de prelucrarea lemnului din cadrul Liceului Tehnologic „Vasile Netea” fac practică …