Sistemul de învățământ pe care tot mai mulți părinți îl aleg pentru copiii lor Invatamant
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 138 Vizualizări

Sistemul de învățământ pe care tot mai mulți părinți îl aleg pentru copiii lor

12640482_781133212019065_3989136096687791542_oO nouă ediție a conferinței „Inovaţie în educaţie prin pedagogia Waldorf”, parte a proiectului „Şcoala Waldorf în Tîrgu Mureş”, va avea loc mâine, 27 ianuarie, de la ora 17,30, la Grădinița cu Program Prelungit, nr. 16. Lect. Univ. Drd. Sorin Ţigăreanu, cu un bogat palmares pedagogic şi de cercetare ştiinţifică, va fi invitatul acestei ediții.

Pedagogia Waldorf este un sistem alternativ de învățământ pentru copii. Școala de tip Waldorf se bazează pe promovarea artei și a spiritului artistic în dezvoltarea copilului. Cu alte cuvinte, ea se bazează pe învățare prin dezvoltarea aptitudinilor înnăscute prin artă și meșteșug. Nu există manuale, note sau calificative pentru elevi. Sistemul Waldorf este prezent și în școlile și grădinițele din România. Potrivit organizatorilor, proiectul se adresează educatorilor care doresc să se specializeze în pedagogia Waldorf, cadrelor didactice care doresc să se perfecţioneze profesional, părinţilor care doresc să-şi înscrie copiii în linia de învăţământ Waldorf și tuturor persoanelor care lucrează asupra dezvoltării personale. Conferinţa de miercuri, prin natura sa, se doreşte a fi o sesiune de comunicări ştiinţifice dinamică, centrată pe tema educaţiei, în general, şi a aspectelor inedite şi inovatoare în educaţie, în mod special. Ultima parte a acestei întâlniri va fi dedicată discuţiilor libere precum şi unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri.

Ce pot afla părinții
Părinții care doresc să afle ce alternative au pentru viitorul copiilor lor sunt așteptați la conferință, care le va răspunde la o serie de întrebări pe care și le pun zilnic. „Deși majoritatea populației concluzionează că sistemul de învățământ se degradează văzând cu ochii, prea puțini părinți au încredere că schimbarea e în puterea lor. Ce-mi doresc pentru copiii mei? Să-și formeze o cultură generală, în detrimentul „tocitului”, să fie relaxați, să meargă la școală cu plăcere, să aibă curaj și încredere în forțele proprii, dar și să-și dezvolte setea de cunoaștere, dorința de a învăța și de a descoperi lumea, încurajându-le creativitatea. Dacă ești părinte și crezi că se poate mai bine, dacă vrei să afli ce alternative ai pentru viitorul copilului tău, dar și dacă ești un dascăl pasionat, răbdător și cu dragoste pentru copii, te invităm la conferința dedicată pedagogiei Waldorf”, au transmis organizatorii conferinței.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE