Home / Invatamant / Proiect nou pentru siguranţa copiilor

Proiect nou pentru siguranţa copiilor

Distribuie

?

„Învăţ să fiu în siguranţă!” este sloganul sub care poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, derulează un nou proiect pentru siguranţa copiilor, adresat elevilor claselor a IV-a, din cadrul şcolilor din municipiul Târgu-Mureş.

Activităţile, care au debutat în luna noiembrie 2015 şi vor fi finalizate în luna aprilie a acestui an, constă în organizarea de întâlniri cu elevii, în cadrul cărora se discută aspecte referitoare la siguranţa acasă, la şcoală şi pe stradă. „Nu lipsesc nici menţiunile cu privire la siguranţa în mediul online, având în vedere faptul că elevii îşi petrec destul de mult timp în faţa calculatorului, de cele mai multe ori fără a fi supravegheaţi de către părinţi. Şi pentru că acest proiect să fie unul cât mai atractiv, la final va fi organizat un concurs, constând în realizarea unui colaj de către fiecare clasă implicată, care să surprindă principalele aspecte discutate, prin intermediul căruia elevii vor putea demonstra că au reţinut ce trebuie să facă pentru a fi în siguranţă. Până în prezent, în cadrul proiectului au fost derulate zece activităţi, la care au participat aproximativ 230 de elevi. Prevenirea victimizării minorilor reprezintă una dintre dimensiunile prioritare de acţiune ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş. Politicile dezvoltate în scopul prevenirii acestor fenomene au în vedere o educaţie anti-victimală şi o conştientizare a tuturor factorilor implicaţi în procesul de educaţie – familie, şcoală, autorităţi, mass-media”, se arată într-un comunicat de presă remis de Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

 


De asemenea, verificati

Festival al francofoniei, la Târgu Mureș

Distribuie Ediția din acest an a Festivalului Județean al Francofoniei se va desfășura în data …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.