"Mesajul meu antidrog", lansat Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 294 Vizualizări

"Mesajul meu antidrog", lansat

DSC_6901
S-a lansat cea de-a XIII-a ediție a concursului național ” Mesajul meu antidrog”, vineri, 12 februarie, la sediul Casei de Cultură a Studenților Târgu Mureș. Elevii de gimnaziu și de liceu pot participa la cele patru secțiuni, eseu literar, atât în limba română, cât și în limba maghiară, film de scurt metraj, spot video, arte vizuale și sport. Pe plan local s-a introdus o secțiune de film de scurt metraj și arte vizuale, special dedicată studenților din județ, care nu vor putea participa la faza națională. Lucrările se pot depune până la data de 6 mai la sediul C.P.E.C.A. Mureş de pe strada Aleea Carpaţi nr. 17, tel 0265-210.230 sau la adresa de e mail cpeca.mures@ana.gov.roipj. Organizarea concursului are sprijinul Inspectoratului Școlar Județean, Casa de Cultură Studenților și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret.

În cadrul evenimentului a fost premiată și câștigătoarea de anul trecut la nivel național, la secțiunea arte vizuale, Luciana Danciu, elevă a Liceului Tehnologic ,,Vasile Netea” din Comuna Deda.

DSC_6910
”Am împărțit desenul în două, despărțit printr-o ceață, partea bună și partea rea. Pe o parte era un băiat care stă la marginea prăpastiei și tot peisajul din jurul lui e stins, nu este soare, băiatul nu se poate mișca pentru că există riscul să cadă în prăpastie, iar în prăpastie este pucioasă, ceea ce semnifică infernul. Partea bună reprezintă o familie care se plimbă pe o alee însorită, iar peisajul e verde în jurul lor, cu mult soare” ne descrie Luciana, desenul. Totodată, pentru a descrie mai profund diferențele semnificative dintre secole, partea bună este redată prin prisma secolului XVIII – XIX, când se punea mai mult preț pe sănătate, iar în partea rea, îmbrăcămintea conturează un personaj al secolului XXI, când agravarea problemelor generate de o astfel de dependență trebuie stopată, consumul de droguri fiind problemă socială care trebuie tratată și vindecată.
Directorul Casei de Cultură a Studenților Tîrgu Mureș, Gergely Simion, și-a exprimat în câteva cuvinte deschiderea către astfel de campanii de prevenire și găsirea alternativelor de petrecere a timpului liber într-un mod cât mai sănătos. ”Ca urmare a întâlnirilor cu organizațiile studențești, ei au dorit să se implice cât mai mult, am făcut propunerea către domnul Roman să avem o secțiune separată, special pentru studenți. Am primit feedback din partea organizațiilor studențești atât de a organiza inclusiv spectacole gen teatru-forum cât și de a transmite mesajul în școli,” a mai precizat acesta.
Potrivit celor afirmate de Ion Aleodor – coordonator al Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al Judeţului Mureş, (C.P.E.C.A. Mureş), anul trecut au fost înregistrați 81 de beneficiari ai Centrului, 68 fiind noi intrați în sistem. Conform celor mai recente studii realizate atât în populația școlară, cât și în cea generală, în România, canabisul este cel mai consumat drog, în special în rândul tinerilor, și etnobotanicele. În ceea ce privește tendințele înregistrate în consumul de droguri, se constată o pondere mare a consumului de către tinerii cu vârste cuprinse între 17-25 de ani.
Una dintre problemele actuale ale societăţii româneşti o constituie creşterea cererii de droguri în rândul populaţiei generale şi, îndeosebi, în rândul tinerilor. Proliferarea fenomenului consumului de droguri în marile oraşe a surprins opinia publică prin amploarea şi gravitatea sa, motiv pentru care este necesară prevenirea în şcoală, prevenirea în familie, prevenirea în comunitate și campaniile de reducere a cererii de droguri.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE