Conflict în Comisia pentru Cultură şi Media şi Senat Politic
  • admin
  • 2 comentarii
  • 164 Vizualizări

Conflict în Comisia pentru Cultură şi Media şi Senat

111Vicepreşedintele Comisiei pentru Cultură şi Media din Senat, Marius Paşcan, a anunţat, joi, 18 februarie, că se desolidarizează de conţinutul comunicatului de presă transmis de secretariatul acestei comisii, prin care se cere Guvernului adoptarea de urgenţă a unor măsuri corecte în cazul Antena Group, arătând că acesta manifestă „o poziţie nereprezentativă, partizană politic şi contrară legislaţiei”.
Senatorul a precizat că nu a fost consultat în prealabil şi că a lecturat ulterior „uluit” comunicatul, menţionând că, prin conţinutul său, acesta încalcă principiile convenite în şedinţa comisiei, anterioară transmiterii lui. „Mă văd nevoit, în calitate de vicepreşedinte al Comisiei pentru Cultură şi Media din Senatul României, să mă desolidarizez de conţinutul comunicatului de presă, transmis de către secretariatul acestei comisii, către mass-media şi intitulat: „Comisia de cultură cere Guvernului adoptarea de urgenţă a unor măsuri corecte în cazul Antena Group”. Vă fac cunoscut că nu am avut cunoştinţă de conţinutul acestui comunicat anterior difuzării sale. În cadrul şedinţei Comisiei pentru Cultură şi Media, desfăşurată miercuri, 17.02 2016, la care, de altfel, nici măcar nu s-a întrunit cvorumul legal de lucru, s-a convenit principial, prin acordul celor prezenţi, în privinţa subiectului „Antenelor”, dezbătut şi în plenul Senatului, elaborarea unui comunicat de presă care să facă apel la respectarea legii şi a cetăţeanului, precum şi a libertăţii de expresie şi exprimare, a respectului cuvenit mass-media. Mai mult, s-a convenit ca proiectul comunicatului să fie transmis anticipat membrilor comisiei pentru a-şi formula un punct de vedere cu privire la conţinutul acestuia”, a arătat Marius Paşcan, într-un comunicat de presă.
Senatorul a spus că această comisie nu poate solicita Guvernului României să adopte măsuri administrative pentru funcţionarea unor posturi private de televiziune, indiferent de televiziune, întrucât piaţa media este liberă, nu este şi nu trebuie supusă vreunui control guvernamental. „Cu atât mai mult, cred că această comisie din care fac parte nu are dreptul să se manifeste sentenţios, inoculând manipulatoriu concluzia că acţiunea ANAF, vizând respectarea unei sentinţe judecătoreşti penale, cu caracter definitiv şi irevocabil, pentru recuperarea unui prejudiciu adus bugetului de stat, ar avea drept scop „protejarea forţată a unor interese economice” în competiţia deschisă dintre instituţiile media. Tocmai în acest sens este explicit şi evident partizanatul politicianist al acestui comunicat”, a menţionat senatorul Marius Paşcan.
Vicepreşedintele Comisiei pentru Cultură şi Media din Senat a arătat că susţine categoric libertatea de exprimare şi expresie, că pledează ferm şi inechivoc pentru libertatea mass-media şi crede că „este de datoria tuturor să aibă încredere în instituţiile statului de drept, să susţină respectul faţă de lege şi Constituţia ţării, în mod onest, cinstit şi fără nicio excepţie”.
(Sursa: www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Mai Pascan, se pare ca nu te prea baga in seama astia de le spune ” senatori „!Vezi sa ai activitate ca urmeaza parlamentarele!! ca de locale e de fecale!! Apropo – Simpalean de la „Spitai” pune de consultatii ofta gratuite la sediul PNL, vezi sa fi p-acolo sa te vada lumea. Sa-i spui si lui Dobre, Florea si te rog eu in mod special sa nu uiti de …… M A I O R !!!

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE