FOTO: Încă o misiune în Afganistan pentru Brigada 6 Operaţii Speciale Administratie
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 1603 Vizualizări

FOTO: Încă o misiune în Afganistan pentru Brigada 6 Operaţii Speciale

1AMinistrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, a participat vineri, 12 februarie, la ceremonia de plecare în teatrul de operaţii din Afganistan a Grupului Românesc de Operaţii Speciale ROU SOAG-3 din cadrul Brigăzii 6 Operaţii Speciale „Mihai Viteazul” Târgu-Mureş. Misiunea militarilor din cadrul Brigăzii 6 Operaţii Speciale „Mihai Viteazul” Târgu-Mureş va începe în prima perioadă a lunii martie şi va dura între 180 şi 195 de zile, perioadă în care componenţii forţelor speciale vor executa misiuni de asistenţă şi consiliere militară în luptă a structurilor oficiale militare ale Afganistanului.

„Este important să fim acolo”

În discursul său, ministrul Apărării Naţionale a subliniat importanţa luptei împotriva terorismului şi i-a felicitat pe militarii din forţele speciale, arătând că sunt „motiv de inspiraţie şi de admiraţie pentru întreaga noastră Armată”, dar şi pentru societate. „Cred cu toată convingerea că este important ca România să contribuie în continuare la eforturile de asigurare a stabilităţii în Afganistan. Este important pentru asigurarea stabilităţii regiunii extrem de frământate din care face parte Afganistanul, este extrem de important pentru solidaritatea aliată care trebuie să funcţioneze şi pe care trebuie, la rândul nostru, să ne putem baza atunci când este cazul. Este important să fim acolo pentru a dovedi că nu ne lăsăm intimidaţi de terorism şi că nu vom asista neputincioşi la ziua în care el s-ar strecura ameninţător pe continentul nostru, în ţara noastră şi, nu în ultimul rând, în casele noastre”, a spus Mihnea Motoc.

1B

10 ani de misiuni în Afganistan

În acest an, militarii din forţele speciale împlinesc un deceniu de misiuni neîntrerupte în teatrele de operaţii din Afganistan, prilej cu care ministrul Apărării Naţionale le-a transmis acestora felicitări pentru rezultatele obţinute. „Cu detaşamentul de astăzi cred că putem număra 18 rotaţii de structuri de forţe speciale acolo. Veţi fi de acord că sunt puţine armate aliate care se pot mândri cu o asemenea experienţă e luptă. În toţi aceşti ani aţi luptat şi aţi acţionat alături de cei mai buni militari din lume, le-aţi câştigat încrederea, aprecierea şi respectul. Aveţi, desigur, întreg respectul meu. Modul în care România este văzută astăzi ca şi aliat se construieşte în foarte bună măsură pe ceea ce militari de vârf, militari de caracter precum dumneavoastră, arătaţi şi demonstraţi zi de zi şi noapte de noapte în misiuni dintr-un teatru greu cum e cel din Afganistan. Acolo, departe, ştiţi prea bine, întruchipaţi România cu tot ce are mai de preţ şi mai de valoare ea”, a menţionat Mihnea Motoc.

[zizigallery id=1903]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE