Home / Sport / Handbalistele Active7, favorite la locul 1

Handbalistele Active7, favorite la locul 1

Distribuie

handbalEchipa de handbal feminin Active 7 Târgu-Mureș a organizat al treilea turneu de handbal de când activează în campionatul harghitean, singurul din țară care mai cuprinde un campionat rezervat echipelor de amatoare la senioare. Echipa Active 7 este antrenată de Kulcsár Ladislau, un antrenor care a pregătit mai multe dintre jucătoarele echipei CS Mureșul ai anilor 80, ani în care handbalul feminin mureșean a adus cele mai mari satisfacții. La turneul disputat în sala LPS, echipa mureșeană, alcătuită din jucătoare care sunt bine trecute de prima tinerețe, dar și de mult mai tinere coechipiere, a jucat remarcabil în ambele meciuri disputate și și-au confirmat poziția de lideră a campionatului. În primul meci, disputat dimineața împotriva echipei Vlăhița (ultima clasată) au câștigat detașat cu scorul de 39–11 (19–7), iar în încheierea turneului, în seara aceleiași zile, mureșencele au dat piept cu echipa VSK Miercurea Ciuc, ocupanta locului 3 în campionatului harghitean. Deși era de așteptat un joc mai echilibrat, scorul a fost de 30–17 (13–8) în favoarea mureșencelor. În celelalte jocuri ale turneului s-au înregistrat rezultatele: Cristuru Secuiesc-NKSZ Miercurea Ciuc 20–33, VSK Miercurea Ciuc-Zetea 24–24, Vlăhița-NKSZ Miercurea Ciuc 14–32, Zetea-Cristuru Secuiesc 36-27.

Aprecieri din partea cunoscătorilor
Echipa Active 7 Târgu-Mureș a activat doi ani în campionatul harghitean din Sărățeni, pe care l-a câștigat de fiecare dată, iar de trei ani participă în Campionatul de handbal a județului Harghita, unde în ediția trecută a încheiat pe locul secund. Momentan echipa mureșeană se află pe primul loc, cu punctaj maxim, 30 de puncte, cu 10 victorii din tot atâtea meciuri și un golaveraj de 335-195. După sezonul regulat, cele mai bune patru formații se vor califica în play-off. La partidele disputate în sala LPS au fost prezenți și oameni de handbal, care au apreciat evoluția și efortul jucătoarelor care evoluează în primul rîând pentru dragostea față de acest sport. ,,Mă bucur că avem în Târgu-Mureș o echipă de handbal old boys care joacă în campionatul harghitean, neavând alte alternative. Este lăudabil faptul că aceste jucătoare care au jucat cândva la LPS, Mureșul, sau Electromureș și acum joacă din pasiune au adunat în jurul lor și câteva jucătoare tinere și talentate. Ele joacă din pasiune, umblă regulat la antrenamente și au rezultate în campionat, pe care chiar sunt pe punctul de a-l câștiga”, au fost aprecierile antrenorului divizionarei A SC Mureșul, Iosif Bukaresti.
Chiar dacă nu mai poate intra pe teren, una dintre componentele fostei echipe Electromureș, Zita Borsa nu a lipsit de la jocurile fostelor coechipiere. ,,Mă bucur văzând aceste fete, care joacă din pasiune. Parcă mă văd jucând pe mine, dar din pacate nu mă mai țin genunchii să joc, dar am venit să le țin pumnii și sper să câștige campionatul”
Componenta echipei Active 7 a fost următoarea:
Zsók Gyöngyvér, Jámbor Margareta és Babo Melinda – portari; Moldovan Anna Mária, Biró (Peres) Zita, Vasilescu (Gergelyfi) Erzsébet, Marina (Bucur) Cerghizan, Orbán Mária, Loredana Conțiu, Dan (Rendes) Melinda, Roxana Sabezan, Biró (Kádár) Kinga, Andrea Iuga, Raluca Rău, Farkas Krisztina, Veronica Ormenișan, Andrea Luca, Kozma Emőke, Teodora Bucur, Larisa Matei, Török Kincső- jucătoare de câmp.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Jucător venit din Mexic la o echipă mureșeană

Distribuie Echipa ACS Academica Transilvania Târgu Mureș a primit în vestiar un nou jucător venit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.