Home / Administratie / maisimplu.gov.ro, antidot împotriva birocraţiei

maisimplu.gov.ro, antidot împotriva birocraţiei

sitePremierul României, Dacian Cioloş, a anunţat miercuri, 24 februarie, lansarea de către Guvern a platformei online www.maisimplu.gov.ro, portal creat cu scopul principal de debirocratizare a administraţiei publice prin eliminarea unor documente sau tipuri de dosare.

Cetăţenii, invitaţi să vină cu sugestii

Anunţul a fost făcut înainte de şedinţa de Guvern, prilej cu care premierul a invitat cetăţenii să acceseze site-ul www.maisimplu.gov.ro şi să facă propuneri pentru reducerea birocraţiei din instituţiile publice. „Astăzi (miercuri, 24 februarie – n.r.) lansăm platforma a ceea ce am numit noi Comisia de tăiat hârtii, platforma online care va trebui să ne ajute să identificăm acele lucruri în funcționarea administrației care să ducă la o debirocratizare în relația cu cetățenii mai ales. Această platformă online are adresa maisimplu.gov.ro, unde o să invităm contribuabilii, cetățenii să ne împărtășească din experiența lor în relația cu administrația și care documente sau care tipuri de dosare pe care trebuie să le depună la administrație li se par complicate și ar putea fi simplificate”, a declarat Dacian Cioloş.

Propuneri de la A la Z

Potrivit www.maisimplu.gov.ro, paşii necesari pentru a veni cu propuneri pentru îmbunătăţirea interacţiunii cetăţean – administraţie sunt următorii: crearea unui cont de utilizator, descrierea procedurilor propuse în vederea eliminării sau simplificării unor proceduri birocratice şi diseminarea către prieteni în legătură cu propunerile făcute.

Pe acelaşi site, www.maisimplu.gov.ro, internauţii au ocazia să lectureze diverse propuneri cum ar fi: depunerea personală a dosarului de concurs la unele instituţii, eliberare extras carte funciară, depunere petiţii prin e-mail, documentaţie pentru autorizaţie de construcţii, schimbarea numelui unei instituţii, evidenţa populaţiei, obţinerea autorizaţiei de construcţie, obţinerea avizului de construcţie de la Primărie, obţinerea avizului de construcţie penru Comisia de circulaţie sau plata impozitelor către ANAF.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Licitație de 320 de milioane de lei pentru o centură ocolitoare nouă în Mureș!

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA România, prin Direcția Regională de Drumuri și …