Proiect pentru finanţări nerambursabile, în dezbatere la Sighişoara Administratie
  • alex.toth
  • 1 comentarii
  • 267 Vizualizări

Proiect pentru finanţări nerambursabile, în dezbatere la Sighişoara

sighisoaraSala mică a Primăriei municipiului Sighişoara va găzdui luni, 7 martie, de la ora 10.00, o dezbatere publică despre proiectul de hotărâre pentru aprobarea Regulamentului privind regimul finanţărilor nerambursabile alocate de la bugetul local al municipiului Sighişoara pentru activităţi non-profit de interes local. Proiectul de hotărâre va fi supus aprobării Consiliului Local, în prezent fiind postat atât pe pagina web a Primăriei municipiului Sighişoara, www.sighisoara.org.ro, cât şi la panoul de afişaj de la intrarea în sediul din instituţie.

Domeniile de interes, variate

Potrivit viceprimarului municipiului Sighişoara, Ionel Gavrilă, atribuirea contractelor de finanţare nerambursabilă se va face cu respectarea prevederilor din Legea nr. 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general şi exclusiv pe baza selecţiei publice de proiecte, procedură care permite atribuirea unui contract de finanţare nerambursabilă din fonduri publice, prin selectarea acestuia de către o comisie. „Atribuirea acestor contracte de finanţare nerambursabilă se va face în limita fondurilor publice alocate programelor aprobate anual, în bugetele autorităţilor finanţatoare. Categoriile de proiecte pentru care se aplică prevederile regulamentului sunt, cu titlu exemplicativ, pentru următoarele tipuri de activităţi: culturale, de implementare a programelor sportive, de educaţie civică, de protecţie a mediului, pentru cultele religioase şi pentru tineret”, a precizat Ionel Gavrilă.

Evaluare transparentă

În ceea ce priveşte cererile de solicitare a finanţărilor nerambursabile, acestea vor fi evaluate şi triate de o comisie de specialitate care va fi alcătuită din cinci persoane, respectiv doi membri nominalizaţi din rândul consilierilor locali prin hotărâre a Consiliului Local Sighişoara şi trei membri desemnaţi din cadrul executivului prin dispoziţie a primarului municipiului Sighişoara. „Vor fi supuse evaluării numai solicitările care întrunesc următoarele criterii minimale de selecţionare: programele şi proiectele sunt de interes public local, promovează şi adaugă identitate imaginii municipiului Sighişoara şi este dovedită capacitatea organizatorică şi funcţională a beneficiarului finanţării prin experienţă în domeniul administrării altor programe şi proiecte similare, identificarea beneficiarilor implementării proiectului, capacitatea resurselor umane de a asigura desfăşurarea programului sau proiectului la nivelul propus şi experienţa de colaborare, parteneriat cu autorităţile publice, cu alte organizaţii guvernamentale şi neguvernamentale din ţară şi din străinătate, după caz”, a subliniat Ionel Gavrilă.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Proiectul este in dezbatere publica astfel regulamentul se poate schimba. Ar fi bine sa fie evaluate si proiectele organizatiilor recent infiintate sau care nu au experienta in proiecte similare și proiectele persoanelor fizice asa cum prevede Legea 350/2005 in baza careia a fost propus proiectul de hotarare etc. In plus, anumite tipuri de proiecte nu vor adauga identitate municipiului Sighisoara asa cum se doreste de finantator, iar daca sa pastreaza forma regulamentului actual nu au sanse sa fie evaluate.Poate si componenta comisiei va fi alta. Totodata in conformitate cu art. 12, alin. 3 din Legea 52/2003 republicată privind transparenţa decizională în administraţia publică au obligatia sa justifice in scris nepreluarea recomandărilor formulate şi înaintate în scris de cetăţeni şi asociaţiile legal constituite ale acestora.

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE