Legea "pensionărilor Azo", stopată în Senat Politic
  • admin
  • 3 comentarii
  • 213 Vizualizări

Legea "pensionărilor Azo", stopată în Senat

azomuresSenatorul PSD de Mureş Alexandru Petru Frătean a anunţat, în această săptămână, pe pagina sa de Facebook, că proiectul legislativ iniţiat împreună cu deputaţii social-democraţi Florin Buicu şi Vasile Gliga, care prevedea că persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluarea produsă de combinatul chimic Azomureş s-ar putea pensiona cu doi ani mai devreme, fără penalizare, nu a trecut de votul Senatului. “Au lipsit vreo 30 de voturi, cele ale senatorilor din PNL, care au votat împtorivă”, a menţionat senatorul Alexandru Petru Frătean.

Situaţia a fost comentată sâmbătă, 12 martie, şi de preşedintele PSD Mureş, deputatul Vasile Gliga. „Există şi un impact financiar, un studiu făcut de oficiul de Pensii care arată că nu e un impact deosebit de mare, circa 3 miliarde de lei anual. Proiectul, după cum aţi văzut, a trecut de comisii în Senat, nu a trecut de votul final pentru că nu s-a întrunit numărul necesar de voturi pentru o lege organică, de jumătate plus unu din totalul de senatori, dar vine la Camera Deputaţilor şi sunt optimist că la Camera Deputaţilor va întruni numărul voturilor necesare”, a afirmat Vasile Gliga care a menţionat că în acest caz Camera Deputaţilor este for decizional.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • observator ? esti bascau ? cei care au votat impotriva se gandeau la buget ? La cum aduna DNA-ul nu pare ca acesta era motivul ! Jumatate din populatie este imbatranita nu pensionata !

  • Bine ca in senat sunt cativa care gandesc.Era o prostie inca de la start.Acest demers ar fi impovarat bugetul de pensii si asa subred din cauza legilor proaste,si a lacomiei,multora care au pensionat jumatatea populatiei din tara,nemaivorbind de discriminarea acelora care au trait si traiesc in mediu poluat de zeci de ani si mor cu capete.Tg.Muresul este cel mai poluat oras dupa Bucuresti din cauza lacomiei conducatorilor institutiilor de stat.Populatia nu este lamurit asupra pericolului de poluare de aceste institutii.Sunt indemnati sa se autogazeze cu cosurile de fum care elimina gazul ars in aria lor respirabila,sunt taiati copacii ca in locul lor sa stationeze masini,sunt mintiti ca combinatul nu polueaza,nu sunt le ofera nimeni spatii verzi,piste de biciclete,autobuze moderne.etc

  • Pacat ..proiectul a fost lansat de ALDE MURES si dus in senat de PSD . Cat despre PNL sa nu mai aud de ei !!!!

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE