Avalanşă de sancţiuni după Marşul secuilor Politic
  • admin
  • 1 comentarii
  • 174 Vizualizări

Avalanşă de sancţiuni după Marşul secuilor

sanctiuni marsÎn urma vizualizării imaginilor înregistrate pe camerele de supraveghere ale Jandarmeriei, au fost luate măsuri sancționatorii împotriva a 84 de persoane care au participat, în data de 10 martie, la Marşul secuilor de la Târgu-Mureş.

Potrivit cpt. Ciprian Căluşer, purtător de cuvânt al Grupării de Jandarmi Mobilă „Regele Ferdinand I” Târgu-Mureş, au fost sancţionate persoane care în viziunea jandarmilor au încălcat prevederile legislative ale Legii nr. 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice şi ale Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială a ordinii și liniștii publice. „La Legea 60/1991 s-au aplicat un număr de 50 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 61.000 lei, pentru organizarea și desfășurarea de adunări publice nedeclarate, neînregistrate sau interzise, neluarea de către organizatori a măsurilor de întrerupere a adunării publice, când constată că au intervenit fapte de natură care să tulbure ordinea și liniștea publică. La Legea 61/1991, s-au aplicat un număr de 34 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 9.800 lei pentru tulburarea fără drept a liniștii locuitorilor prin producerea de zgomot cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă”, a precizat cpt. Ciprian Căluşer.

Totodată, jandarmii au constatat o infracțiune în flagrant în momentul desfășurării manifestării comemorative, fiind întocmite actele de constatare a infracțiunii de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase, faptă prevăzută și sancționată de articolul 372 din Codul Penal. „Persoana în cauză a fost predată organelor de Poliție, în vederea continuării cercetărilor în cauză”, a subliniat cpt. Ciprian Căluşer.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Amenzile vor fi anulate de Tribunal,asa ca a fost pierdere de timp cu scrierea lor.O fi fost amendati muzicantii?Si pe mine m-a deranjreaza cand centrul inchis,in anumite zile si depun ciutacii coroane din banii mei ca platitor de taxe si impozite.

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE