Ce alimente trebuie să consumăm pentru a avea un ten luminos
22 aprilie 2016Revista „Ce se întâmplă doctore?” a făcut un top al alimentelor care ne ajută să avem un ten luminos. Perele sunt bogate în nutrienţi care conferă luminozitate precum cupru, potasiu, fier, zinc, magneziu şi vitaminele C, E, B şi K. Perele au capacitate ridicată de absorbţie a radicalilor liberi, responsabili de îmbătrânirea prematură. Varza conţine de 11 ori mai multă vitamina C decât portocalele. Vitamina C este un nutrient care poate reduce ridurile. În plus, leguma are un conţinut bogat de vitamina A, de asemenea un element benefic în apărarea împotriva primelor semne de îmbătrânire. Lămâile stimulează secreţia bilei şi acţionează simultan ca un agent natural de întărire a enzimelor ficatului. Orice alimente care sprijină ficatul în eliminarea toxinelor pot ajuta la îmbunătăţirea acneei pe termen lung. Năsturelul (face parte din familia muştarului) contribuie la un ten mai luminos prin curăţarea şi oxigenarea ţesuturilor. Este un bun tonic natural şi o plantă ce ajută la purificarea sângelui. Năsturelul este sărac în grăsimi saturate şi colesterol, dar este o sursă bună de cupru, proteine, acid folic, vitaminele A, C, E şi B6, calciu, magneziu, fosfor şi potasiu. Dacă vrei să ai un ten luminos şi sănătos trebuie să alegi cu atenţie alimentele pe care le consumi. Un ten luminos înseamnă şi o piele hidratată aşa că nu uita de apă.
Lasă un comentariu