Home / Social / Două expoziții impresionante la Instituția Prefectului

Două expoziții impresionante la Instituția Prefectului

foto 1 (2)

Artiști noi la Instituția Prefectului- Județul Mureș! Prefectul județului Mureș,  dr. Lucian Goga, a inaugurat marți, 27 aprilie, cu puțin timp înaintea ședinței Colegiului Prefectural,  Expoziţia de pictură “Arta Conversaţiei” – semnată de artista Veress Zsuzsa, eveniment organizat în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Cultură Mureș. Potrivit celor afirmate de director, Direcția pentru Cultură , ”autoarea expoziţiei, după un parcurs spectaculos, care a trecut de la pictura de şevalet la icoane, de la pictura clasică la cea modernă, de la temele „clasice”, peisaje sau naturi moarte, la teme impuse (castele din judeţul Mureş), revine cu o nouă provocare în teritoriile propriilor căutări plastice, plecând de la binecunoscutul roman al Ilenei Vulpescu, „Arta conversaţiei”. Lucrările artistei pot fi vizionate până la sfârșitul lunii mai.

foto 2

Următorul vernisaj l-a avut în atenție pe cunoscutul grafician basarabean, Ion Severin, un artist plastic foarte activ în contacte şi colaborări internaţionale. Potrivit managerului artist, Elena Istrati, lucrările expuse fac parte din ciclul ”Regenerare” și sunt, de fapt, viziunea artistului asupra lumii care ne înconjoară, el lucrează în principal cu stilou și cerneală, dar și cu pasteluri și vopsele în oils. Președintele francez, Jacques Chirac, aflându-se într-o vizită oficială în Chișinău, Republica Moldova, în anul 1998, a primit în dar una din lucrările lui Severin. Graficianul a ilustrat mai mult de o sută de cărți, multe dintre ele fiind distinse cu premii la târguri naționale și internaționale de carte și expoziții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Paradă moto pro vaccinare, la Târgu Mureș

Legio Maris Ride Club în parteneriat cu Instituția Prefectului – Județul Mureș organizează sâmbătă, 15 …