Home / Social / De ce migrează tinerii de la o firmă la alta. 70% din mureșeni vor siguranța zilei de mâine

De ce migrează tinerii de la o firmă la alta. 70% din mureșeni vor siguranța zilei de mâine

corina

Mureșenii sunt dispuși să lucreze ore suplimentare pentru a crește din punct de vedere profesional. Cu toate acestea, părăsesc locul de muncă în detrimentul unui salar mai bun, după cum arată un studiu realizat de Târgul de Cariere (TdC), prezentat de Corina Brândușan, PR manager.

Aproximativ jumătate dintre tinerii care își caută un loc de muncă afirmă că au părăsit jobul anterior pentru că au găsit o oportunitate mai bună în altă firmă, în timp ce o treime dintre respondenți susțin că au luat decizia de a pleca din companie pentru că obțineau un salariu prea mic. Al treilea motiv pentru care salariații își părăsesc jobul e faptul că simt că nu sunt apreciați pentru activitatea lor. Alte aspecte care îi determină pe angajați să demisioneze sunt reprezentate de problemele financiare cu care se confruntă compania, relația defectuoasă cu șeful direct ori cu colegii sau domeniul jobului, care nu corespunde pregătirii lor.Rezultatele reies din studiul realizat la ediția de primăvară a Târgului de Cariere (TdC) pe un eșantion de 1.470 candidați care au participat la eveniment în lunile martie și aprilie în 7 orașe din România și Republica Moldova: Brașov, Oradea, Iași, Chișinău, Sibiu, Cluj-Napoca, Târgu-Mureș și Chișinău.

Siguranța locului de muncă, importantă pentru angajați

Cercetarea realizată în rândul candidaților de la Târgul de Cariere mai arată că angajații simt în continuare nevoia de siguranță la locul de muncă. La nivel național, peste 70% dintre respondenți afirmă că siguranța locului de muncă este foarte importantă. Procentele cele mai  ridicate, de peste 70%, s-au înregistrat în Oradea, Brașov, Sibiu, Mureș și Cluj, în timp ce procente mai mici au fost în Iași (57%), dar și în rândul candidaților care au participat la Târgul de Cariere în IT din Cluj (65 %).

Care sunt motivele pentru care lucrezi ore suplimentare

Potrivit studiului TdC, angajații sunt dispuși să lucreze ore suplimentare în mai mare măsură dacă simt că acest lucru îi ajută din punct de vedere profesional decât atunci când sunt plătiți pentru orele petrecute în plus la serviciu. Cei mai dispuși să lucreze ore suplimentare pentru a crește din punct de vedere profesional sunt mureșenii (61,11%), sibienii (60,53%), ieșenii (58,82%) și brașovenii (57,02%). Clujenii spun în proporție de 55,48% că stau în plus la serviciu  dacă acest lucru îi ajută din punct de vedere profesional, în timp ce orădenii fac această afirmație în procent de 42,11%.

Pentru recompensă financiară acceptă să lucreze ore suplimentare 51,88% dintre bihoreni, 40,79% dintre brașoveni, 40,53% dintre clujeni, 38,06% dintre ieșeni, 36,11% dintre mureșeni și 33,77% dintre sibieni.

În rândul IT-iștilor, recompensa financiară este un motiv bun pentru a sta peste program în cazul a 11,76% dintre cei intervievați, în timp ce 27,06% acceptă să lucreze în plus dacă acest lucru îi ajută să crească din punct de vedere profesional. 55,29% dintre specialiștii și pasionații în IT spun că așteaptă atât creștere profesională, cât și salarială dacă lucrează peste program, în timp ce 5,88% dintre ei recunosc că lucrează peste program chiar și fără vreun beneficiu.

7.000 de oportunități de carieră, 250 de companii și organizații

Recrutorii care au participat la Târgul de Cariere afirmă că au găsit în mare măsură persoane motivate, dornice să crească din punct de vedere profesional și bine pregătite. „Am găsit candidați bine pregătiți în domenii precum inginerie, vânzări, HR și contabilitate. Candidații de anul acesta de la TdC au venit pregătiți: știau care ar fi domeniile și ariile spre care doresc să se dezvolte, au venit cu întrebări pertinente cu privire la locurile de muncă pe care le vizau, dar și cu privire la companiile în cadrul cărora își doreau să se angajeze”, afirmă Cecilia Gherle, consultant în cadrul companiei de recrutare Lugera The People Republic.

În total, peste 7.000 de locuri de muncă, internshipuri, stagii de practică și oportunități de voluntariat au fost disponibile, în această primăvară, la Târgul de Cariere (TdC).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Târgu-Mureș: Mese calde pentru nevoiaşi

La nivelul Protopopiatului Ortodox Român s-a constituit, în această perioadă, un Comitet de acţiune în …