În slujba literelor… Cultură
  • admin
  • 0 comentarii
  • 614 Vizualizări

În slujba literelor…

111Autoarea Cîndea Corina și-a început cariera de scriitoare în mediul online, mai precis pe wattpad. Wattpad este un program destinat citirii cărților electronice pe telefoanele mobile, tablete sau calculatoare personale. Spre deosebire de dispozitivele dedicate citirii cărților, wattpad nu necesită hardware special, ci folosește telefoanele mobile pentru a descărca textele din internet, a le stoca și afișa. Conținutul este creat chiar de utilizatori, fiind permis oricui să contribuie.

Astfel, noi cititorii, am descoperit lucrările Corinei. Este o autoare de romane de dragoste și este o fire foarte romantică. Lucrările acesteia sunt definite atât de umor, romantism, cât și de acțiune amplă și complicată. Prima carte publicată de Corina se intitulează „Destine împletite”. Această carte m-a fascinat din primul capitol. Astfel, văzând talentul autoarei am luat la rând fiecare carte publicată de aceasta, cum ar fi „Micuța balerină” și „Rebela”, până am ajuns la „Triplu H” volumul 1. De-a lungul lecturării fiecărei cărți, am ajuns să îndrăgesc personajele foarte mult și, de asemenea, să fiu foarte tristă că mă despart de ele în finalul cărții. La fiecare carte a sa, Corina ne-a dat impresia că personajele ei sunt atât de reale încât, chiar și acum când (re)citesc, le simt emoțiile fiecăruia în parte, ceea ce mi se pare un lucru extraordinar.

Când am ajuns să citesc „Triplu H”, volumul 1, Corina avea deja făcut un grup al cărții pe Facebook, grup la care am decis să mă alătur și eu. Astfel, am fost în contact permanent cu autoarea și, de asemenea, cu alți cititorii ai cărții. Corina ne anunța de fiecare dată când posta un nou capitol, ceea ce face și acum, și toți eram mai mult decât entuziasmați să îl citim cât mai repede și să avem obișnuitele reacții și discuții de pe urma acestuia. La finalul cărții „Triplu H” volumul 1, care pe atunci se numea simplu, „Triplu H”, am fost cu toții extrem de triști că ne despărțim de o familie pe care am ajuns să o îndrăgim foarte tare. Corina a reușit în această carte să creeze o familie, ceea ce probabil ne-a apropiat atât între noi, cititorii, cât și de Corina, care ne-a rugat să îi spunem pe nume și să nu vorbim atât de formal cu ea. La rugămințile cititorilor, s-a hotărât să facă și un volum 2 al cărții, iar reacțiile au fost pe măsura veștii. După ce a scris câteva capitole din volumul 2, ne-a anunțat că volumul 1 dorește să îl tipărească, având și foarte multe vizualizări online într-un timp destul de scurt, iar noi cititorii bineînțeles că am încurajat-o să facă acest mare pas. Același lucru s-a întâmplat și în cazul volumului 2, Corina trecând familia Morgan prin două generații, și impresionându-ne la fiecare capitol postat. Astfel, „Triplu H” volumul 1 și 2 au ajuns cărți foarte îndrăgite și de un succes destul de mare, având în vedere că autoarea nu este atât de cunoscută.

După o pauză binemeritată de la terminarea a două romane de dragoste, autoarea ne-a surprins extrem de mult, postând un prim capitol la o nouă carte, “Măști și secrete”. Acum, această carte este în plină scriere, și noi cititorii putem zice că deja o iubim. Fiecare lucrare a Corinei este originală în felul său și ne surprinde într-un mod unic de fiecare dată. Personal, nu m-aș putea plictisi, chiar dacă aș mai citi fiecare carte de încă trei ori.

Cu o amabilitate foarte mare, Corina Cîndea a avut plăcerea de a-mi acorda un scurt interviu:

 

Reportar: Cum ați descoperit pasiunea dumneavoastră pentru scris? Ce v-a determinat să continuați?

Corina Cîndea: Pasiunea pentru citit a fost cea care m-a „ajutat” să descopăr platforma wattpad și m-a determinat să îmi deschid și eu cont. Însă nicio clipă nu m-am gândit că voi ajunge să scriu! A fost un impuls de moment și nu regret că i-am dat urmare. Primele cuvinte au fost cele mai grele, restul a venit de la sine. Țin minte și acum emoția pe care am avut-o când am scris primul rând și modul în care mi-au tremurat mâinile la prima postare. Nu am crezut că va citi cineva ceva scris de mine și am fost surprinsă când au apărut primele citiri și comentarii. Ce m-a determinat să continui? Scrisul a devenit o pasiune. O pasiune care îmi ocupă extrem de mult timp, dar la care nu pot să renunț. Am o mulțime de idei și simt nevoia să le aștern. Unele dintre ele poate se vor transforma în cărți, altele poate că vor rămâne doar în ciorne. Îmi place să interacționez cu cititorii mei, să le citesc părerile și am fost plăcut surprinsă când unii dintre ei au venit de la sute de kilometri doar ca să mă cunoască. Toate acestea îmi dau încredere în mine și mă ajută să continui.

 

Rep.: În ce domeniu lucrați în momentul de față?

C.C.: Sunt economistă și lucrez în domeniul financiar-contabil.

 

Rep.: Nu ați publicat toate cărțile scrise online, plănuiți să faceți acest lucru? Sau pe câteva dintre ele să le păstrați în mediul virtual?

C.C.: Momentan mai am o carte în editare, „Micuța balerină”, care va fi publicată tot anul acesta. Probabil că, în timp, le voi publica pe toate,  însă unele dintre ele vor suferi modificări față de variantele existente online. Nu foarte mari, dar cu siguranță vor fi modificări.

 

Rep.: Cartea la care lucrați acum, „Măști si secrete”, plănuiți să o tipăriți? Ce v-a inspirat să începeți să o scrieți?

C.C.: „Măști și secrete” este doar la început și nu mă gândesc de pe acum dacă o voi publica sau nu. Întâi de toate, să o termin. Nu pot spune că ideea ei mi-a fost inspirată de ceva anume, ca la „Triplu H”, de exemplu, pur și simplu… m-am trezit că mă gândesc la această poveste. Este diferită de ceea ce am scris până acum, chiar dacă se află tot în sfera romanelor de dragoste și sper să placă cel puțin la fel de mult ca și restul poveștilor.

 

Rep.: „Triplu H – volumul 1” și „Triplu H – volumul 2” au un succes foarte mare, atât în mediul online, cât și în realitate. V-ați așteptat la acest lucru?

C.C.: „Triplu H” a fost o surpriză pentru mine. Când am început-o, doream să fie cu totul altceva, dar povestea a suferit modificări în timp ce o scriam. Nu mă așteptam să devină atât de populară și, cu siguranță, nu mă gândeam la publicat. Încă sunt surprinsă că are peste un milion  trei sute de mii de cititori online și numărul lor crește, chiar dacă nu mai este postată integral pe wattpad, așa cum nu mă așteptam nici să fie cumpărată. Nu m-am gândit nicio clipă la o continuare, dar mi-a fost extrem de greu să mă despart de personajele de care m-am atașat, iar rugămințile cititorilor de a exista o continuare au făcut posibilă apariția volumului doi, care a reușit și el să adune, într-un timp la fel de scurt, peste un milion o sută de mii de cititori online.

 

Rep.: Mereu v-a plăcut misterul și oarecum să rămâneți „ascunsă” de ochii lumii”, ceea ce pe noi, cititorii, ne-a intrigat foarte mult. Vă gândiți să aveți o lansare „oficială” a cărților dumneavoastră?

C.C.: Sunt mai multe motive pentru care am preferat să rămân „ascunsă de ochii lumii”, precum spui tu, dar misterul nu face parte dintre ele. Din cauza acelorași motive, am ezitat să fac și o lansare oficială a cărților, cel puțin momentan, dar cine știe ce îmi rezervă viitorul?

 

Rep.: Veți păstra talentul dumneavoastră la nivel de hobby sau plănuiți să îl transformați într-un viitor „”loc de muncă”?

C.C.: Nu este falsă modestie, dar eu nu mă consider o scriitoare în adevăratul înțeles al cuvântului. Sunt doar un scriitor amator care a avut norocul să aibă câteva idei, care „au prins” la cititori. Atât. Drept urmare, scrisul va rămâne la nivel de hobby.

 

Rep.: Cum au reacționat familia și rudele dumneavoastră, când le-ați spus că vă veți tipări primele cărţi?

C.C.: Soțul meu a fost cel care a venit cu ideea publicării și, totodată, cel care m-a convins să o fac. Deși a aflat târziu despre pasiunea mea – eram deja la finalul celei de-a patra cărți, primul volum din „Triplu H” – și a fost extrem de surprins, m-a susținut și o face în continuare. La fel şi fiul meu. Nu le pot mulțumi îndeajuns pentru încurajări și răbdarea pe care o au cu mine. Rudele, în schimb, au aflat doar când au primit cadou câte un exemplar din carte. După ce s-au uitat la copertă și au văzut numele autorului, majoritatea m-au întrebat dacă e vreo coincidență de nume, însă toți s-au bucurat pentru mine după ce le-a trecut uimirea.

 

A consemnat Maria Alexandra SPINGOS, clasa a IX-a

Colegiul Economic ,,Transilvania” Târgu-Mureş

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE