Home / Reghin / Cum s-a marcat la Reghin Ziua Tineretului

Cum s-a marcat la Reghin Ziua Tineretului

3Ziua Națională Tineretului a fost marcată luni, 2 mai, la Reghin printr-un concert în aer liber pe scena amenajată în centrul orașului, artiștii invitați oferind un moment de bucurie tinerilor reghineni. Organizat de Primăria și Consiliul Local Reghin, concertul a reunit pe scenă artiști și trupe locale: Andreea Morariu, Bianca Fărcaș, Denisa Morariu, Laura Rafaela, Maria Grama, Teodora Crișan, formația Liceului Tehnologic „Lucian Blaga”, trupa de dans „Street Groove”, formația Titan și cunoscuta artistă Antonia.

1„Tinerii din Reghin meritau un asemenea spectacol și mă bucur că și de ziua lor s-au strâns într-un număr atât de mare. De fiecare dată când noi organizăm evenimente, ne gândim și ne consultăm cu cei tineri, programul fiind astfel ales după dorințele lor. De fiecare dată când aducem artiști de mare valoare, în paralel încercăm să promovăm și talentele locale care au șansa de a fi prezente pe o scenă în fața unui public numeros”, a precizat Maria Precup, primarul municipiului Reghin.

2În anul 2004, 15 deputați reprezentând toate formațiunile politice parlamentare au inițiat proiectul legislativ privind instituirea Zilei naționale a tineretului. La 5 octombrie 2004, legea a fost adoptată de plenul Camerei Deputaților, aceasta fiind și Camera decizională. Astfel, conform Legii nr. 425/25 octombrie 2004, ziua de 2 mai a devenit Ziua Națională a Tineretului. Cu prilejul acestei zile, sunt organizate și prezentate, prin mijloacele de informare în masă, activități sociale, culturale, artistice și sportive, care vizează domeniile de interes ale tineretului. Autoritățile administrației publice centrale și locale, care au atribuții în domeniul tineretului, acordă sprijin material, financiar și organizatoric evenimentelor prilejuite de marcarea acestei zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Un singur consilier local reghinean și-a prezentat anual raportul de activitate! Ceilalți n-au făcut nimic?!

Doar un consilier local din cei 19 câți numără Consiliul Local Reghin, respectiv social-democratul Ovidiu …