Popicarele de la Electromureș Romgaz, la al 27-a titlu Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 506 Vizualizări

Popicarele de la Electromureș Romgaz, la al 27-a titlu

Marea rivalitate dintre echipele feminine de popice Electromureș Romgaz Târgu-Mureș și Conpet Petrolul Ploiești continuă. Cele două își dispută în continuare trofeele puse în joc. Mureșencele, după ce au reușit al 25-lea titlu în urmă cu trei ani, al 11-lea consecutiv, sub comanda antrenorilor Seres Sándor și Orosz István, au cedat în urmă cu doi ani în fața prahovencelor. Au revenit însă în prim plan anul trecut și au cucerit al 26-lea titlu de campioane. Trecut „în rezervă”, de această dată fostul antrenor principal, ani la rând și selecțiorerul „tricolorelor” senioare a fost doar unul dintre susținătorii morali, dar mereu alături de echipă. Locul i-a fost luat de secundul Orosz, selecționer la rândul său la loturile de junioare ale României. Având alături un alt fost jucător cu numele Seres, Jozsef, acesta fiind și antrenorul echipei masculine a clubului, echipa a avut recent o decepție în campionat, când, după ce au învins în fazele preliminare echipa prahoveană și pe terenul acestora, au cedat în ultima etapă pe teren propriu. Și-au luat revanșa apoi, câștigând din nou Cupa României, dar se anunța o finală a campionatului foarte disputată, pe o arenă neutră, la Hunedoara, cu avantajul moral al ploieștencelor.

Ambiția și experiența și-au spus cuvântul

În finala ediției care decidea duminică noua campioană însă, mureșencele s-au mobilizat exemplar și au reușit să păstreze titlul, al 27-lea din istoria clubului. Experiența a fost combinată armonios și de această dată cu tinerețea. Mureșencele au evoluat cu o formație care a avut în componență jucătoare din practic trei generații: Doina Baciu, Gyéresi Anna, Duka Tilda, Alexandrina Bornert, toate trecute de prima tinerețe, alături de Miklos Katalin, Adela Iulia Ban, Alina Suciu, ajunse la maturitatea sportivă propice performanței, dar și pe mai tinerele Bianca Bărdiță, Mirabela Preda, Fekete Réka și Birtalan Antonia. În reuniunea finală, cea care a adus noul titlu, rezultatele echipei mureșene au fost superioare valorii arenei hunedorene. Mureșencele au câștigat cu un rezultat de 7-1 la puncte de echipă, 3342-3231 la numărul de popice doborâte, dar scorurile au fost mult mai strânse decât ar lăsa impresia rezultatul final. Multe dintre întâlniri au fost câștigate la ultimele lansări, victorii datorate în special concentrării și experienței formației mureșene, a omogenității lotului și, nu în ultimul rând, al dorinței de revanșă după înfrângerea din Cupa României. Rezultatele mureșencelor din finală au fost, în ordinea valorii: Baciu 573 p.d., Preda 569, Gyéresi 568, Duka 563, Miklos 549, Fekete 520.

Echipa mureșeană mai adaugă așadar un nou trofeu în deja neîncăpătoarea vitrină a clubului, și poate pregăti cu încredere viitoarele competiții internaționale, unde au avut mari satisfacții în ultimii ani.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE