Oră deschisă împotriva delincvenţei juvenile Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 153 Vizualizări

Oră deschisă împotriva delincvenţei juvenile

????????????????????????????????????

Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş au fost prezenţi în zilele de 11 şi 12 mai, în localităţile Nadeş şi Daneş, unde au susţinut activităţi de prevenire cu elevii şcolilor gimnaziale din comunele menţionate.

Cu acest prilej, poliţişti din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii au dezbătut în cadrul activităţilor subiecte legate de delincvenţa juvenilă, accentul fiind pus pe problematica violenţei şi a furturilor, răspunderea penală a minorilor, situaţii de victimizare în care pot fi implicaţi minorii şi măsuri de prevenire a acestora. „Totodată, s-a abordat şi problematica dispariţiilor de copii. Ce îi determină pe copii să fugă de acasă? Situaţiile de care aceştia vor să scape – situaţiile tensionate de acasă, abuzurile fizice şi emoţionale frecvente din partea unuia sau a ambilor părinţi, care îl determină să fugă atunci când tensiunea depăşeşte pragul de suportabilitate, sărăcia etc., situaţiile în care doresc să ajungă – situaţiile in care, mai ales fetele – de regulă după vârsta de 14 ani si mai ales din mediul rural – pleacă de acasă pentru a locui în concubinaj cu prietenii lor, din dorinţa de independenţă, de a câştiga bani etc. Cele mai frecvente probleme ridicate de copii au fost singurătatea, certurile în familie, probleme sentimentale, lipsa de comunicare”, se menţionează într-un comunicat remis de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

 

Telefonul Copilului

 

De asemenea, miercuri, 11 mai, s-a dat startul campaniilor de conştientizare cu privire la consecinţele abuzurilor asupra copilului şi adolescentului, promovându-se numărul gratuit de telefon 0800800883 – Telefonul Copilului. „Acest serviciu poate fi apelat pentru a veni în ajutorul oricărui copil aflat într-o situaţie de risc. Campaniile de promovare a Telefonului Copilului se desfăşoară în cadrul proiectului „Dezvoltarea în judeţul Mureş a Reţelei interinstituţionale de prevenire, intervenţie şi combatere a violenţei asupra copiilor”, implementat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mureş în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş şi Organizaţia Salvaţi Copiii, Filiala Mureş. La activităţi au fost prezenţi şi reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mureş, precum şi Organizaţia Salvaţi Copiii, Filiala Mureş”, se arată în document.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE