Elevii de gimnaziu, invitaţi la tabăra de lectură „Cărţile copilăriei” Invatamant
  • Publicitate
  • 0 comentarii
  • 584 Vizualizări

Elevii de gimnaziu, invitaţi la tabăra de lectură „Cărţile copilăriei”

tabara de lecturaAsociaţia „Curtea Veche” şi compania Azomureş invită elevii din clasele II-VII de la şcolile gimnaziale situate pe raza municipiului Târgu-Mureş să participe la selecţia pentru tabăra de lectură „Cărţile copilăriei”, eveniment care se va desfăşura în perioada 26 august – 2 septembrie în comuna braşoveană Criţ.

Selecţia participanţilor, pe bază de eseu

Participarea celor 20 de elevi selectaţi la tabăra de lectură „Cărţile copilăriei” este gratuită, organizatorii acoperind toate cheltuielile, inclusiv transportul, iar eseurile pe baza cărora vor fi selecţionaţi elevii având termen limită de trimitere data de 20 mai. „Elevii vor redacta cu pix sau stilou cu cerneală albastră un eseu de maxim două pagini, format A4, prin care să ilustreze rolul poveştilor în universul copilăriei, capacitatea cuvântului de a acapara şi înfrumuseţa fiinţa. Eseul va cuprinde numele şi prenumele elevului, clasa, şcoala, un număr de telefon la care poate fi contactat. Fiecare unitate de învăţământ va aduce lucrările elevilor în plic sigilat în data de 20 mai, între orele 11.00 şi 13.00, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş. Eseurile vor fi evaluate de către reprezentanţii Asociaţiei „Curtea Veche”, a precizat prof. Ştefan Someşan, inspector şcolar general al judeţului Mureş.

Părinţii elevilor selectaţi vor semna o declaraţie prin care îşi vor exprima acordul de participare al acestora în tabăra de lectură „Cărţile copilăriei”.”Elevii care trimit eseurile îşi exprimă astfel disponibilitatea de a participa la tabără, în perioada menţionată. Doar cei 20 de elevi selectaţi vor fi anunţaţi că sunt acceptaţi să participe la tabăra de lectură „Cărţile copilăriei”, a menţionat prof. Ştefan Someşan.

Peste 10.000 de volume, donate în mediul rural

Tabăra de lectură „Cărţile copilăriei” este susţinută de Azomureş, companie care s-a implicat şi în alte activităţi recente de promovare a lecturii în special în mediul rural din România. “Colaborăm cu Asociaţia “Curtea Veche” pe proiectul de donaţie de carte în mediul rural. Am donat până acum peste 10.000 de volume în satele din România unde distribuitorii noştri îşi desfăşoară activitatea. Tabăra de lectură de la Criţ este o continuare a acestui proiect, de acestă dată fiind vizaţi elevii din Târgu-Mureş. Va fi o săptămână cu adevărat provocatoare pentru cei mici, care pe lângă lectură şi excursii vor avea ocazia să descopere frumuseţile zonei dar şi puţin din secretele agriculturii. Un inginer agronom le va arăta copiilor cum se făcea agricultura acum 100 de ani, dar şi cum se face în prezent. Suntem convinşi că programul va fi o reuşită”, a declarat Ovidiu Maior, PR manager al companiei Azomureş.

Activităţi interactive

În decursul taberei, elevii vor participa la mai multe activităţi interactive care îi vor ajuta să descopere povestea “Cocoşatului de la Notre Dame”, prin activităţi de teatru şi excursii către cetăţile şi bisericile fortificate din zona Criţului. “Totodată, pentru a pătrunde şi mai bine în acţiunea romanului scris de Victor Hugo, micuţii cititori vor descoperi cum era viaţa în secolul XV printr-o serie de ateliere susţinute de un specialist în agricultură care le va arăta modul în care oamenii îşi cultivau singuri alimentele. De-a lungul unei săptămâni întregi, copiii participanţi vor lucra alături de doi pedagogi teatrali la un spectacol de Teatrul Cititorului bazat pe repovestirea “Cocoşatului de la Notre Dame” din colecţia Cărţile Copilăriei. Sub pretextul lucrului la spectacolul de final, copiii vor învăţa cum să analizeze şi cum să dramatizeze un text şi mai important, cum să înţeleagă şi să interpreteze un personaj dintr-o poveste scrisă”, au transmis reprezentanţii Asociaţiei “Curtea Veche”.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE