VIDEO, FOTO: Preşedinţii şi locţiitorii secţiilor de votare, traşi la sorţi Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2098 Vizualizări

VIDEO, FOTO: Preşedinţii şi locţiitorii secţiilor de votare, traşi la sorţi

111
Reprezentanţi ai Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană Nr. 28 Mureş şi ai Autorităţii Electorale Permanente au efectuat miercuri, 25 mai, tragerea la sorţi pentru desemnarea preşedinţilor şi locţiitorilor celor 568 de secţii de votare pregătite în judeţul Mureş pentru alegerile locale din 5 iunie 2016.

Tragerea la sorţi s-a efectuat computerizat în sala de protocol a Instituţiei Prefectului – Judeţul Mureş, şi a fost supravegheată de Farkas Laszlo şi Szocs Attila – reprezentanţi ai Autorităţii Electorale Permanente şi de judecătorul Ioan Eugen Maier – preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană Nr. 28 Mureş. „Astăzi (miercuri, 25 mai – n.r.) se face tragerea la sorţi pentru preşedinţii şi locţiitorii secţiilor de votare de pe raza judeţului Mureş. Sunt 568 de secţii de votare, totul se face computerizat, urmând ca după ce se va trage la sorţi să se comunice lista circumscripţiilor pentru a-i înştiinţa pe cei care vor fi desemnaţi”, a declarat judecătorul Ioan Eugen Maier. „Atât preşedinţii secţiilor de votare cât şi locţiitorii acestora trebuie să vegheze asupra bunei desfăşurări a procesului electoral pe raza secţiei de votare unde îşi desfăşoară activitatea. În viitorul apropiat se va organiza o instruire cu preşedinţii şi locţiitorii secţiilor de votare, din punctul nostru de vedere totul se va desfăşura conform prevederilor legale”, a mai precizat preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană Nr. 28 Mureş.

112

Corpul experților electorali este o evidenţă permanentă a persoanelor care pot deveni preşedinţi ai birourilor electorale ale secţiilor de votare sau locţiitori ai acestora, înființată, gestionată și actualizată de către Autoritatea Electorală Permanentă. Prevederile privind corpul experților electorali au fost introduse prin Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente și se aplică și la alegerile locale din 5 iunie 2016.

Lista completă a preşedinţilor şi locţiitorilor secţiilor de votare din judeţul Mureş poate fi lecturată AICI: http://www.prefecturams.ro/portal/portal.nsf/0/62B9F2228A008E58C2257F95004C5C9E/$FILE/PVAfisareJudet.pdf

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE